Kılıçdaroğlu: Türkçe dahi bilmeyen kişiye, para için vatandaşlık veriyorlar, bu gelip oy kullanıyor. Bir ülkenin itibarı bu kadar mı rezil rüsva edilir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Tarihin bize yüklediği bir görevdir bu. Açık ve net söylüyorum. Değil Altılı Masa gerekirse 16'lı Masa kuracağım. Yeter ki Türkiye'yi aydınlığa çıkaralım' dedi.
Kılıçdaroğlu: Türkçe dahi bilmeyen kişiye, para için vatandaşlık veriyorlar, bu gelip oy kullanıyor. Bir ülkenin itibarı bu kadar mı rezil rüsva edilir!
2023-06-20 15:04:32   Güncelleme: 2023-06-20 15:04:32    

Kılıçdaroğlu, yeni asgari ücrete ilişkin, 'Bu rakam makul bir rakam mı? Beni şaşırtan TÜRK-İŞ Başkanı'nın buna hiç itiraz etmemesi. İşçinin hak ve hukukunu aramak ilk önce sendikanın görevidir. Sendika iradesini Saray'a ipotek etmişse, sendika olmaktan çıkar.  Dolayısıyla işçinin hak ve hukukunu aramak yine bize düştü'  diye konuştu. 

Yeni Şafak gazetesinin Kılıçdaroğlu seçilmesin diye 3 milyon TL harcadığını öne süren Kılıçdaroğlu, 'Hazine ve Maliye Bakanı'na çağrı yapıyorum, ahlâklıysan o 3 milyon TL'yi nasıl buldu, inceleyeceksin' ifadelerini kullandı. 

'Faturaları en azından yıl sonuna kadar bizler ödeyebiliriz'

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

'Bir deprem felaketi yaşadık. 50 binden fazla insan hayatını kaybetti. Yüreğimiz hâlâ o bölgede. O insanların huzur içinde yaşamaları için hepimizin üzerine düşen görevler var. O bölgede yaşayanların faturalarının ertelenmesi için bir kararname çıktı aradan bir süre geçti. Evi yıkılamayan ama kısmen oturulabilir olan evlere faturalar gelmeye başladı. Depremi yaşayan insanlara en azından 85 milyon insana katkı moral vermek istedik. Kampanyalar açtık. Belediye başkanlarımızla o bölgelere gittik. Şimdi bu faturaların gelmesi doğru değil. En azından yıl sonuna kadar bizler ödeyebiliriz. Bunun için paramız yok diyecekler. Hayır efendim paramız var. Türkiye Tek Yürek Kampanyası açıldı. Herkes karınca kararınca katkı vermeye çalıştı. Taahhüt edilen parayı ödeyeceklerini söylediler. Kim bu parayı ödemeyenler? Acaba bu parayı ödemeyenler beşli çeteler mi? Hatırlarsanız şehitler için de para toplamışlardı. Nerede bu paralar, kim ödemedi bu paraları? Televizyonlara çıkıp parayı ödeyeceğim diyeceksiniz sonra yok olacaksınız. Takipçisi olacağız.

Numan Kurtulmuş'a Can Atalay çağrısı 

Tutuklu bir arkadaşımız var Can Atalay. Seçimi kazandı. Mazbatasını da aldı, ama parlamentoya gelip yemin ediyor. Anayasa'ya Meclis İç Tüzüğü'ne aykırı demokrasiye aykırı. Meclis Başkanı'na çağrı yaptım. Sayın Kurtulmuş, asıl sorumlu sensin. Onu oradan çıkaracaksın gelecek yemin edecek. Kim haksızlığa uğradıysa hep yanında olacağız. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Cumhuriyeti kuran demokrasiyi getiren partiyiz.

Yeni Şafak'a tepki: Bu kadar ahlaksızlık olur mu?

Bir gazete nasıl olur da 3 milyon yakın bir reklamı verir cumhurbaşkanı seçilmesin diye. Yeni Şafak gazetesinden bahsediyorum. Sen gazetesin benim lehime yazmak zorunda değilsin objektif olmak zorundasın. 3 milyona yakın benim seçilmemem için harcıyor. Kim sana verdi o parayı? Buradan Hazine ve Maliye Bakanı'na çağrı yapıyorum o parayı nereden buldular inceleyeceksin ahlaklıysan. Bir gazete böyle bir şey yapabilir mi? Elimde bütün veriler var. Dava açacağım. Yeni Şafak gazetesinin ne mal olduğunu bilmesini isterim. Bu kadar ahlaksızlık olur mu?

Asgari ücret açıklaması 

Asgari ücret açıklandı. 11 bin 402 lira oldu. Bu rakam makul bir rakam mı? Beni şaşırtan TÜRK-İŞ Başkanı'nın buna hiç itiraz etmemesi. İşçinin hak ve hukukunu aramak ilk önce sendikanın görevidir. Sendika iradesini Saray'a ipotek etmişse, sendika olmaktan çıkar. Hukuktaki adı, 'sarı sendikalcıık'tır.  Olağanüstü bir artış yapmayın tamam 15 bin lira dedik. Bu da kabul görmedi. Dolayısıyla işçinin hak ve hukukunu aramak yine bize düştü.

'Beka sorunu budur, demografik yapımız değişiyor'

Bugün Dünya Mülteciler Günü. Beyler rahat etsin diye bütün sıkıntıyı çekiyoruz. Suriye'de kan gövdeyi götürürken kılınız kıpırdamadı hepiniz Saray'da oturuyordunuz. Niye kan dökülürken sesiniz çıkmıyordu? Hani medeni ülkelerdiniz? Sırtıma yükü vuracaksın elime dolar vereceksin. Erdoğan bunu yaptı. Beka sorunu budur. Demografik yapımız değişiyor. Bunların milliyetçilikle falan alakası yok. Erdoğan, bütün milliyetçiliği ayaklar altına diyordu. Türkçe dahi bilmeyen kişiye vatandaşlık veriyorsunuz para için bu kişi oy kullanıyor. Bütün dünya bizi gülüyor. Bu ülkenin ihanet edenler kurtulması lazım.

'Erdoğan faizi nasıl yükseltecek? Tükürdüğünü nasıl yalayacak?'

Seçimler bitti. Uyuşturucu baronları zaten rahat. Ama bir de tefeciler var, uluslararası tefeciler var. Onlar Türkiye'ye para vermiyorlar faiz düşük diyorlar. Faizi yükselteceksin diyorlar. Erdoğan faizi nasıl yükseltecek? Tükürdüğünü nasıl yalayacak? Dediler ki kolay sen yapma Maliye Bakanı bulalım. Merkez Bankası'na da birini getiririz Amerika'dan. Yerel seçimlere kadar ufak ufak artırın. Koskoca Merkez Bankası’nda bu işleri bilen birisini bulamadınız mı? Erdoğan'a oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum. Dünyada hangi devlet dolar bazında yüzde 40 faiz verir? Verecekler göreceksiniz. Bu beka sorunudur. 

'Sahte video hazırlayana sahtekâr denir'

Londra'daki tefeciler niye gelsin? Biz sermaye getirecektik. İçimi acıtan bu ülkenin milli kurtuluş savaşı vermiş olması. Bunlar vatandaştan oy ama talimatı dışarıdan alıyorlar. Vatandaşa her türlü yalanı söylerler. Benimle ilgili de montaj video hazırladılar. Ne oldu bu videolar? Sahte video hazırlayana sahtekâr denir. Sahtekârdan cumhurbaşkanı olmaz bu kadar açık.  

'Bu kabineyi mutlaka göndereceğiz'

 Türkiye'nin aydınlığa çıkması için değil Altılı Masa gerekirse 16'lı Masa kuracağım. Bu kabineyi mutlaka göndereceğiz.'