Kılıçdaroğlu, Twitter profiline, '13. Cumhurbaşkanı adayı' yazısını ekledi

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter profiline, '13. Cumhurbaşkanı Adayı' yazısını ekledi.
Kılıçdaroğlu, Twitter profiline,
2023-03-07 19:29:55   Güncelleme: 2023-03-07 19:29:55    

Kılıçdaroğlu’nun Twitter profilinde, '13. Cumhurbaşkanı Adayı | Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı | Gençlerin Demokrat Amcası | Bay Kemal' ifadeleri yer aldı.

Ne olmuştu?

Kılıçdaroğlu, 13 ay önce, 12 Şubat 2022'de önce 'Altılı Masa' olarak kurulan Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmişti.

Altılı Masa, 2 Mart Perşembe günü yapılan toplantıda çıkan anlaşmazlığın ve 3 Mart Cuma günü İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ağır suçlamalarla ittifaktan çekilmesinin ardından süren temaslarla Saadet Partisi'nde tekrar toplanmıştı. Akşener'in, geçen cuma Kılıçdaroğlu yerine cumhurbaşkanı adayı olmaya davet ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, 'Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları' olacağı formülü üzerine döndüğü Altılı Masa, 16.00'da Saadet Partisi Genel Merkezi'nde Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde bir araya gelmişti.

Toplantıdan sonra yapılan açıklamada, tam bir yıl önce Altılı Masa olarak kurulan Millet İttifakı'nın 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerdeki ortak cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olduğu ifade edilmişti. 

Vehaber Menu