Kılıçdaroğlu: Yenikapı ruhuna ihanet etmeyen tek lider benim

Kılıçdaroğlu, AKP'nin 2010 anayasa referandumuyla birlikte yargıyı 'FETÖ terör örgütüne teslim ettiğini', yargı bağımsızlığının ortadan kalktığını söyledi.
Kılıçdaroğlu: Yenikapı ruhuna ihanet etmeyen tek lider benim
2017-01-08 12:24:10   Güncelleme: 2017-01-08 12:24:10    

CHP Parti Meclisi öncesinde konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 'Yenikapı ruhuna ihanet etmeyen tek lider benim' şeklinde konuştu.

Geçmişte de anayasanın pek çok maddesinin değiştiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bu değişikliklerin partilerin uzlaşmasıyla yapıldığını ve 'kavga olmadığını' öne sürdü.

AKP'nin 2010'dan sonrasında milletvekili fazlalığı sebebiyle bu tavrı değiştirdiğini ve 'dayatma kültürüyle' anayasayı değiştirmek istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, AKP'nin 2010 anayasa referandumuyla birlikte yargıyı 'FETÖ terör örgütüne teslim ettiğini', yargı bağımsızlığının ortadan kalktığını söyledi.

'BUNLARI KİM YAPTI?'

Geçmişte 2010 anayasa referandumu sırasında Fethullah Gülen Cemaati'nin  AKP'ye destek verdiğini, AKP'nin de bu destek sebebiyle teşekkür ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'dan sonra bu durumun değiştiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Cemaat'e yargıda verilen 'kontenjanları' hatırlatarak bunların bakanlık müsteşarları talimatıyla yapıldığını söyledi. CHP lideri, Cemaat'in devlete sızmasını AKP'nin sağladığı belirtti.

'15 TEMMUZ KONTROLLÜ DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA...'

15 Temmuz için 'kontrollü darbe girişimi' diyen Kılıçdaroğlu, sonrasında 'gerçek darbenin' yapıldığını öne sürdü.

OHAL ile birlikte basına yapılan baskıya dikkat çeken Kılıçdaroğlu, televizyon ve gazetelerin kapatıldığını, gazetecilerin tutuklandığını söyledi.

CHP Genel Başkanı, OHAL ile birlikte tutuklananlara insani davranılmayacağının, işkence yapılacağının duyurulduğunu da söyledi.

Kılıçdaroğlu, 'şu anda Türkiye'de hiç kimsenin ama hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur' dedi.