Kılıçdaroğlu'na linç girişimi davasında 'sinek' savunması: Elimde sinek vardı, elimi ovuştururken yanlışlıkla vurdum

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi ile ilgili olarak Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan 68 sanıklı davanın beşinci duruşması yapıldı. Dava, 10 Mart’a ertelendi.
Kılıçdaroğlu'na linç girişimi davasında 'sinek' savunması: Elimde sinek vardı, elimi ovuştururken yanlışlıkla vurdum
2022-01-27 14:11:42   Güncelleme: 2022-01-27 14:11:42    

Piyade Er Yener Kırıkçı'nın 21 Nisan 2019 Pazar günü Akkuzulu Köyü'ndeki cenaze namazına katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP heyetine yönelik linç girişimine ilişkin davanın 5. duruşması görüldü.

Duruşmada sanıklardan Ramazan Onbaşı’nın ifadesi alındı. Hakim, Onbaşı’ya 'Levent Gök’e vurdun mu?' diye sordu. Onbaşı, soruya 'Elimde sinek vardı, elimi ovuştururken kendisine yanlışlıkla vurdum. İstersen Levent Gök’e sorabilirsin' yanıtını verdi.

Öte yandan hakimin 'Kemal Kılıçdaroğlu’nu tanıyor musun?' sorusunu da yanıt veren Onbaşı, 'Geberse ne olur, gebermese ne olur?' dedi.

CHP'li Levent Gök'e vurduğu anlara ilişkin fotoğraf ve videonun izletildiği duruşmada Onbaşı, 'Ben Levent Gök ile fotoğraf çektirmek için yanına gittim. Bir anı olsun diye' yanıtını verdi.

10 Mart'a ertelendi

Sanıklar hakkındaki adli kontrol kararının devamına, görevsizlik talebinin reddine karar veren hakim, duruşmayı 10 Mart 2022’ye erteledi.