Kılıçdaroğlu’ndan gençlere: Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere, 'Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak' dedi.
Kılıçdaroğlu’ndan gençlere: Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak
2023-04-11 16:42:03   Güncelleme: 2023-04-11 16:42:03    

Kılıçdaroğlu, bugün Çanakkale Millet Buluşması’nda konuştu. 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından başlıklar şöyle:

'Sana söz Çanakkale, iktidar olacağız. Sana söz Çanakkale, bu ülkeye barışı, huzuru getireceğim.

Uzun süre yağmurun altında kalmanıza gönlüm izin vermiyor. Gerçek anlamada bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. İşi, aşı getireceğiz. Hiçbir anne evladını okula gönderirken asla düşünmeyecek.

Emekli kardeşlerim, 2015 tarihinden bu yana emeklilere asgari ücret kadar Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ikramiye verilsin dedim. Eksik yaptılar. Kurban Bayramı'nda göreceksiniz, ödenmeyen bayram ikramiyesi 15 bin lira hesaplarına yatacak. Bay Kemal'i tanımıyorlar. Bay Kemal söz verdi mi, doğrudan yapar. Emekliye hak ettiği bayram ikramiyesini vereceğiz.

Hiçbir ailede yoksulluk sınırı altında kalmasına izin vermeyeceğim. Her ailenin asgari gelir güvencesi olacak. Gençler, en büyük şikayetinizin torpil olduğunu biliyorum. Devlette liyakati sağlayacağız, sözlü sınavı kaldıracağız, KPSS'de ne aldıysanız atamanızı yapacağız. Aşınız olacak, işiniz olacak. Sizin hayalleriniz Bay Kemal'in hedefi olacak. Cumhuriyetin 100'üncü yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız.

Ben Kemal geleceğim ve Türkiye'nin bütün sorunlarını el birliğiyle çözeceğiz. Az önce iki belediye başkanımızı dinlediniz. Birisi Mansur Yavaş, diğeri Ekrem İmamoğlu. Beraber yola çıktı. Onlar da göreceksiniz kendi kentlerinde ayrımcılık yapmadan hizmet nasıl verilir cumhurbaşkanı yardımcısı olduklarında gösterecekler. Birlikte mücadele güç demektir, kuvvet demektir. Bundan da emin olmanızı isterim.

Çanakkale'nin bizim tarihimizde ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Çanakkale Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğini pekiştirdiği savaştır. 1915'te Çanakkale'yi geçilmez kıldılar.

Aradan 3 yıl geçti. 1918... 3 yıl sonra tek kurşun atılmadan, aynı düşman gemileri Çanakkale Boğazı'nı geçtiler ve Dolmabahçe'de demirledir. Bir adamın tek adamın tek bir insana verildiği yetkinin ülkeyi nasıl hale getirdiğini görüyoruz. Bir kişi çıkıyor ben anlaşmayı imzaladım hepiniz Çanakkale'yi geçin İstanbul'u geçin diyor. Ve İstanbul'u işgal ediyorlar. Biz bu yüzden tek adam rejimine karşıyız!

Zaman zaman bizi suçluyorlar, vay teröristler vs. diye. CHP’nin iki kırmızı çizgisi var. Bayrağımız ve vatanımız.  Onlar, tek adam rejiminin ne yaptığını çok iyi biliyorum. Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdılar. Terör örgütünden kaçtılar, bayrağımızı indirdiler, vatan topraklarını terk ettiler. Bunu yapanlar milliyetçi olamazlar, asla ve asla milliyetçi, vatansever olamazlar.

Benim bu millete sözüm var. Süleyman Şah Türbesi’ni vatan toprağına geri götüreceğiz ve bayrağımızı dikeceğiz oraya.

Milliyetçiliğimizin nasıl olduğunu herkes biliyor zaten. Dünyada hastanesi olmayan tek ordu bizim ordumuz. GATA’yı, askeri hastaneleri bir hafta içerisinde açacağız.  Sandıkları tamamına sahip çıkacağız, hiç endişe etmeyin.

Ayın 14'ünde işim var demeyin oyunuzu kullanın oyunuza sahip çıkın. Sandıkların tamamına sahip çıkacağız hiç endişe etmeyin.

Kırsalda çalışanlar unutmasınlar sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek. Yeni iklimi bu ülkeye getireceğiz, kucaklaşacağız, onlar ayrıştırmaya çalışıyorlar, biz ayrışmayacağız. Ne derlerse desinler, biz ne yapacağımızı biliyorlar.

Yangınları söndürecek uçaklara ihtiyacımız var. Size sözüm söz, 16 cumhurbaşkanı uçağını satacağım, yangın söndürme uçaklarını alacağım.

Cumhurbaşkanı dediğiniz mütevazıdır. Halkını düşünür. Türkiye’deki paralarını yandaşları aracılığıyla ABD’lere göndermez. O ABD’ye, İngiltere’ye gönderdikleri paraların tamamını getireceğim, millete vereceğim. 

Beşli Çeteler beni istemez, engellemek ister, 'aman ha sakın Kılıçdaroğlu olmasın' derler. Size sözüm beşli çeteler değil beş binli çete de olsa kul hakkı yiyenden hesap soracağım. O 5'li çeteler hazırlıklı olsunlar.

Geçmiş dönemde hiç kimseyi kırmadan dökmeden eğer AK Parti veya başka partiye oy vereni ikna ederseniz, Size düşen görev insanların oy kullanmasını sağlamak. Beşli çetenin hortumları sökülür, sosyal yardımlar devam eder. Fakirin fukaranın parasını vereceksin hortumlayacaklar, Bay Kemal izleyecek. Yemezler.

Altı lider bir aradayız. Beraber mücadele edeceğiz. Türkiye'nin büyümeye, kalkınmaya ihtiyacı var. Bütün bunların tamamı olması lazım. Ben sadece bunlar vaat etmiyorum. O rüşvet alan yurtdışında büyükelçi olarak atananların tamamını getireceğiz.

Son olarak şunu da ifade edeyim. Dünyanın en güzel kentlerinden biri Çanakkale. Doğa harikası aslında. Çanakkale'nin insanı çalışkan, özverili, emeğinin karşılığını alamıyor. Emeğin karşılığını alması lazım.

Gencecik evlatlarımız geleceklerini yurtdışında arıyor. Neden yurtdışını istiyorlar? Araştırdım. Gençler diyor ki asgari ücretle ne ev ne araba sahibi olabilirim. Hiç merak etmeyin iktidar değiştiğinde iyi gelir elde edeceksiniz. Kısa sürede araba belli zaman diliminde ev sahibi olacaksınız. Kendi ülkenizde üreteceksiniz, kendi ülkenizde kazanacaksınız. Dünyayla rekabet eden ülke haline geleceğiz.

Tarım hayvancılık özel koruma bölgesi oluşturacağız. Yakında videolu ayrıntı vereceğim. Sorunları biliyoruz, hepsini çözeceğiz. Güç halktır.

Buraya kadar geldiniz. Bizi dinlediniz. Bu ülkenin bütün güzelliklerini koruyacağız. Doğayı tahrip etmeyeceğiz, buna izin vermeyeceğiz.

Astsubayların, polis arkadaşlarımızın sorunlarını biliyorum. EYT'yi söyledim en sonunda EYT'lilerin hakkını teslim ettiler. Olmaz diyorlardı. Demek ki Bay Kemal sorunun ne zaman çözüleceğini biliyor.

Soya soya bitiremediler. O soygunları bitireceğim.'