Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Akit’e tepki: Bu bir aparat, kin ve öfke kusan, sarayın beslemelerinin oluşturduğu bir aparat

CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin haberinde 'Kasım ayını bekleyin' ifadesiyle bağdaşlaştıran Yeni Akit gazetesine sert sözlerle yüklendi. CHP lideri, 'Bu bir aparat. Toplumun kucaklaşmasını istemeyen, kim ve öfke kusan, sarayın beslemelerinin oluşturduğu bir aparat' diyerek bahsettiği Yeni Akit'e, 'Bu yalanlarınızın, bu hedef göstermenizin, beş para etmez dilinizin hesabını sormazsam namerdim' diye seslendi. Kılıçdaroğlu, 'İşine geldiğiyle terör örgütüyle iş tutanların ölüleri kaldırıp anayasa değiştirenlerin, işine geldiğinde teröristlerle mektup arkadaşı olanların bize vatan millet dersi vermeye asla asla yürekleri yetmez. Hadlerini bilecekler' dedi.
Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Akit’e tepki: Bu bir aparat, kin ve öfke kusan, sarayın beslemelerinin oluşturduğu bir aparat
2022-11-15 15:13:13   Güncelleme: 2022-11-15 15:13:13    

CHP lideri, 'Birileri var ki aramızdaki bağı koparmak için elinden geleni yapıyor. Bu bağ unutulsun istiyorlar. İnsanlar birbirine sarılmasın, sığınmasın istiyorlar. Acısını sevincini paylaşmasın istiyorlar. Bunların bazıları yönetici, bazıları siyasetçi bazıları gazeteci kılığında aramızda geziyor. Zehir saçan dilleri var. Terör saldırısından nifak nasıl çıkarabilirim diye bir arayış içine girenler var. Özür dilerim ama bunlar artık alçak insanlar. Terörden nifak çıkarıp toplumu ayrıştırmak isteyenlerin tamamı alçaktır' diye konuştu. 

'Sınırları yok geçen hanında kim döndürdü?' diye soran Kılıçdaroğlu, 'Elini kolunu sallayarak teröristler gelecek, İstanbul’a yerleşecek. Çalışacak fabrikada, terörü nasıl gerçekleştireceğine dair çalışmalar yapacak, bombayı patlatacak ve birileri bunun hesabını vermeyecek! Olmaz! Olmaz, değerli arkadaşlarım, olmaz' ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de yüklendi. Kılıçdaroğlu, şehit yakınlarına verilen aylıkta ayrımcılık yapıldığını belirterek Bahçeli'ye; 'Eğer Türkiye’nin bu temel sorununu çözmek bu ayrımcılığı ortadan kaldırmak istiyorsan, şehitlere saygılıysan, gazilere saygılıysan bu kanunu getir parlamentodan oy birliği ile çıkaralım. Bizim değil senin olsun. Çıkaralım' diye seslendi. Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında, 'Ben çıkaracağım ama saray izin vermiyor diyebilirsin. Bir kere de sarayı dinleme, Kılıçdaroğlu’nu dinleyeceğim de. Bir de saraydan kendini kurtar, neden sarayın emrine giriyorsun? Milliyetçilik nedir? Şehitlere saygı duymaktır. Milliyetçilik ve ülkücülük gazinin hakkını şehit yakınlarının hakkını teslim etmektir. Gerçek anlamda milliyetçi parti cumhuriyet halk partisidir' sözlerini kaydetti.

CHP lideri sözlerini, 'Teröre de lanet olsun teröristlere de lanet olsun teröristlerin yolunu açanlara da lanet olsun. Avrupa Birliği’ne bu sığınmacı anlaşmasından çıkacağız. En geç iki yıl içinde bütün sığınmacıları kendi ülkelerine göndereceğiz. Söz!' diyerek noktaladı.

CHP liderinin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'Hiç kimse bu ülkede benim sorunum var siyaset ilgilenmiyor demeyecek'

'Siyaseti şöyle okumak lazım. Ne için yapılır? Benim bildiğim siyaset toplumun sorunlarını çözümü için yapılır. Siyasetin zenginleşme aracı olmadığını yolsuzluk yapmak aracı olmadığını hep ifade ettim. Ve bugüne kadar genel başkanlık yaptığım süre içinde toplumun en zayıf halkalarıyla iş birliği yapmaya onların sorunlarını çözemeye çalıştım. Taşeron işçileri bunun örneğidir, onları örgütledik ve onlar haklarını aramaya başladılar ve kadroya alındılar. Sonunda bir mücadele hak ettiği sonucu elde etmiş oluyor. Çaykur’un mevsimlik işçileri var. Onlar da bizim sorunumuzu kim dile getirecek diye soruyorlar. Rize’ye ve 9 bin 300 mevsimlik çalışana sesleniyorum, senin sorununu çözecek kişinin adı Bay Kemal’dir bunu unutma. Rize’de oyumuz düşük farkındayım ama orada bir sorun var ve çözülmesi lazım. Bunlar çözemezler, ceplerini doldurmakla meşguller. Ama o sorunu çözeceğiz. Rizeliler belki unuttu ama bay Kemal asla unutmaz, kaçak çayları Rize meydanında yakacağım. Oyunuzu kullandığınızda ‘benim sorunumla kim ilgilendi’ ona oy vereceksiniz. İkili olmaz. Mert olacaksınız oyunuzu vereceksiniz Bay Kemal gelecek sorunu çözecek. Nokta. Öğretmen kardeşlerime de sesleniyorum hiç endişe etmeyin. Ayrıca kendini sahipsiz addeden bir kesim daha var orman köylüleri. Orman köylüleri ile ilgili özel bir açıklama yapacağım. O nedenle orman köylülerinin de beni yakından dinlemelerini istiyorum. Sizin sorununuzu çözeceğim, tereyağından kıl çeker gibi çözeceğim. Hiç kimse bu ülkede benim sorunum var siyaset ilgilenmiyor demeyecek.

'Şehitler arasındaki ayrımcılığı kaldırmak için kanun teklifi verme' çağrısında bulunarak Bahçeli’ye seslendi: Saraydan kendini kurtar!

'Şehit yakınları ve gaziler arasındaki ayrımcılık… ya şehit yakınları arasında gaziler arasında ayrımcılık olur mu? Siz şehitler arasında ayrımcılık yapıyorsanız kusura bakmayın vatansever değilsinizdir. bir insan neden şehit olur? Vatanına bayrağını savunurken hayatını kaybediyor. Ayrımcılık olur mu? Olmaması lazım. Ama bu ayrımcılık üzülerek ifade ediyorum ki var. 15 temmuz şehit ve gazileri için 2 bin 600 liralık ödeme 4 bin liraya çıkarıldı. Peki diğer şehit yakınları ve gaziler için bu para verilmiyor? Ne dedik, sorun varsa adresi belli, Cumhuriyet Halk Partisi. Sorunları çözen, adaletle davranan bir parti. Bu konuda 15 kanun teklifi verildi. En çok kanunu veren CHP, MHP’den de üç dört arkadaş onlar da kanun teklifi vermişler. MHP’nin genel başkanına parantez açarak sesleniyorum eğer Türkiye’nin bu temel sorununu çözmek bu ayrımcılığı ortadan kaldırmak istiyorsan, şehitlere saygılıysan, gazilere saygılıysan bu kanunu getir parlamentodan oy birliği ile çıkaralım. Bizim değil senin olsun. Çıkaralım. Ben çıkaracağım ama saray izin vermiyor diyebilirsin. Bir kere de sarayı dinleme, Kılıçdaroğlu’nu dinleyeceğim de. Bir de saraydan kendini kurtar, neden sarayın emrine giriyorsun? Milliyetçilik nedir? Şehitlere saygı duymaktır. Milliyetçilik ve ülkücülük gazinin hakkını şehit yakınlarının hakkını teslim etmektir. Gerçek anlamda milliyetçi parti cumhuriyet halk partisidir.

'Toplumun beraberliğini engellemek isteyenlerin bazıları yönetici, bazıları siyasetçi, bazıları gazeteci kılığında aramızda geziyor'

'Hepimizin başı sağ olsun. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Milletimiz tasada ve kıvançta beraber olmayı her zaman yapmıştır.  Deprem olduğunda hep beraber koşarız. Milli maçlarda galibiyet olduğu zaman hep beraber seviniriz. Kucaklaşırız bir araya geliriz. Bu bizim atalarımızdan gelen bir hasrettir kucaklaşmak, sevinmek, yeri geldiğinde ortak üzülmek. Ancak birileri var ki bu bağı koparmak için elinden geleni yapıyor. Bu bağ unutulsun istiyorlar. İnsanlar birbirine sarılmasın, sığınmasın istiyorlar. Acısını sevincini paylaşmasın istiyorlar. Bunların bazıları yönetici, bazıları siyasetçi bazıları gazeteci kılığında aramızda geziyor. Toplumun kucaklaşmasını birlik ve beraberliğini engellemek isteyenlerin  bazıları yönetici, bazıları siyasetçi, bazıları gazeteci kılığında aramızda geziyor. zehir saçan dilleri var. Terör saldırısından nifak nasıl çıkarabilirim diye bir arayış içine girenler var. Özür dilerim ama bunlar artık alçak insanlar. Terörden nifak çıkarıp toplumu ayrıştırmak isteyenlerin tamamı alçaktır.

Yeni Akit'e: Beş para etmez dilinizin hesabını sormazsam namerdim!

Bakınız şuna, bu bir aparat. az önce söylediğim toplumun kucaklaşmasını istemeyen, kim ve öfke kusan, sarayın beslemelerinin oluşturduğu bir aparat. Bu aparat ve bu aparatı kullananlar şunu çok iyi bilsinler bu fotoğrafa koyduğunuz kişi terör örgütünün pusu kurduğu kişidir.bu kişi başka bir terör örgütünün saldırı düzenlediği kişidir. Bu kişi bir terör örgütünü bitirme planını yapıyor diye utanmadan sıkılmadan suçladığınız kişidir.Bu yalanlarınızın, bu hedef göstermenizin, beş para etmez dilinizin hesabını sormazsam namerdim. Herkes şunu çok iyi bilsin biz Cumhuriyet halk Partisiyiz ve ben CHP'nin genel başkanıyım.işine geldiğiyle terör örgütüyle iş tutanların ölüleri kaldırıp anayasa değiştirenlerin, işine geldiğinde teröristlerle mektup arkadaşı olanların bize vatan millet dersi vermeye asla asla yürekleri yetmez. hadlerini bilecekler.

Vehaber Menu