KILIÇDAROĞU: BU İKTİDAR HIRSIZLARIN ALTINA YATTI MI, YATMADI MI?

'Siyasi Ahlak Yasası çıkmalı, bu olursa Türkiye kurtulur'
Kılıçdaroğu: Bu iktidar hırsızların altına yattı mı, yatmadı mı?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu şu ifadelere yer verdi: 

 

''- Kilisli vatandaşlarımız her gün bomba nerede patlayacak diye diken üstünde. Vatandaşlar vicdanlarına sorsun 14 yıldır bu ülkeyi bu hale kim getirdi diye...

 

- Türkiye Cumhuriyeti devletinin soyulduğunu herkes biliyor. Yürütme organı hem yasamayı hem yargıyı baskı altına aldı.

 

- Dört bakanın dosyası kapatıldı. Bütün dünya biliyor, biz de biliyor, sağır sultan da biliyor. Ama hesabını parlamento soramıyor.

 

- Medya mı diyorsunuz? Eğer hükümetten yanaysanız bütün ilanlar gelir. Değilseniz her türlü cezayı alırsınız.

 

- Yargı mı diyorsunuz? Ne diyor AKP'li vekil, "Başkanlığa gerek yok. Biz zaten istediğimizi yapıyoruz..." Böyle bir tablo ortaya çıkınca ahlaki erezyon oluyor. Ahlaki yozlaşma hiç bu kadar yükseğe çıkmadı.

 

- Milletime sözüm söz, siz kul hakkı yiyenlerden hesap sorulmasını istiyorsanız, tek bir adresiniz vardır, CHP... Gelin bu düzeni kökten değiştirelim.

 

- Siyasi Ahlak Yasası çıkmalı, bu olursa Türkiye kurtulur. Ahlak insani görkemli kılar. İslamiyet'te de ahlak çok önemlidir.

 

- Bunlar sabah akşam din üzerinden siyaset yapıyorlar di mi? Hırsızların altına yattılar mı yatmadılar mı?

 

- Bana "çırak" diyor. Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Bülent Ecevit'in çırağıyım. Ama ona söyleyin sen de hırsızların ustasısın. Aile boyu hırsızlık yaptılar.

 

- Nereden çıktı bu gökdelenler diyor. Bu adam gerçekten başbakan mı? İstanbul'u 20 küsür yıldır siz yönetiyorsunuz. Yasalara uymaktan söz ediyorsan, yapacağın tek şey var. 16/9 Gökdelenleri var. Onlar traşlarsın. Sağol başbakan diyeceğim.

 

- Aile Bakanı'nın sözlerine AKP'liler itiraz etmiyor. Samimi Müslümanlara sesleniyorum. Kendi çocuklarını düşünsünler. Ne demek bir kere rastlanmış olması.

 

- Neden önüne yatıyorsunuz dedim. Sen o çelengi götüreceksin Ensar Vakfı'nın önüne koyacaksın. O çelengi KAİMDER'in önüne koyacaksın. Bunlar kadını insan olarak görmüyorlar. Asıl hastalık burada; ruh hastalığı, ruh hastalığı.

 

- Aldılar olayı başka bir mecraya soktular. Ne söylerlerse söylesinler, kimin önüne yatarlarsa yatsınlar sonuna kadar takip edeceğim.''