Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyon TL kazandı, ödeyeceği vergi hesaplandı

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmada 1 milyon TL değerindeki soruya doğru cevap vererek büyük ödülü kazanan Rabia Birsen Güvercin'in devlete ödeyeceği vergiyi hesapladı.
Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyon TL kazandı, ödeyeceği vergi hesaplandı
2023-09-11 09:11:23   Güncelleme: 2023-09-11 09:55:01    

Haberin Videosu için tıklayın

Uzun yıllardır ATV ekranlarında seyirciyle buluşan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 24 yaşındaki yarışmacı Rabia Birsen Güvercin, 400 bin liralık aşamayı da geçerek 1 milyon TL değerindeki soruya ulaştı.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, büyük ödülle ilgili olarak yaptığı vergi hesaplamasını kişisel Twitter hesabında paylaştı.

Bingöl, Birsen'in eline net, 804 bin 677 lira geçeceğini söyledi:

'Bugünkü yarışmada 1 milyon liralık soruya doğru cevap veren yarışmacının eline net [1.000.000 - ((1.000.000₺ - 23.387₺ istisna) x %20 İntikal Vergisi Kesintisi) =] 804.677 TL geçecektir. Bu nedenle yarışmanın adı da 'Kim vergiler dahil milyoner olmak ister?' olabilir.'

Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyonluk sorunun yanıtı

Türkiye'deki 81 ilin adında bu dört harften hangisi diğer üçünden daha az bulunur?
A- ) Ş
B- ) V
C- ) G
D- ) H
Rabia Birsen Göğercin soruya 'b şıkkı' yanıtını verdi. V harfini seçen Göğercin, 1 milyon TL'lik büyük ödülün sahibi oldu.

Rabia Birsen Göğercin kimdir, hayat hikâyesi nedir?

Yarışmacı 24 yaşında, aslen Konyalı ancak Ankara'da yaşıyor. Bu yıl Gazi Üniversitesi Biyoloji bölümünden mezun oldu. Yarışmacı aynı zamanda izci olduğunu da dile getirdi. Rabia Birsen Göğercin geçtiğimiz yıl babasının kasap dükkanında kolunu kıyma makinesine kaptırdığını belirtti.
Kenan İmirzalıoğlu'nun, kazandığı ödülle ne yapacağına ilişkin soruya Rabia Birsen Göğercin, şu yanıtı verdi:
'Estetik el, o biyonik kol gibi hareket edebilen bir şey değil. hareket edemiyor ama bunun gibi de görünmüyor. Sol elimin aynısını tarıyorlar. Bilek amputasyonu ya bileğe kadar taranıyor. O kadar gerçekçi oluyor ki gözenekler, tırnak şekliniz her şey belli oluyor. Onu biraz uzun yapacaklar ki bir bütün gibi duracak. Takıp çıkarabiliyorsunuz.'
Göğercin, İmirzalıoğlu'nun 'Başka bir hayalin var mı?' sorusuna ise, 'Ben kolumdan 2. kez ameliyat olmuştum. Aynı odada başkası ile kalıyordum. Onunda 2 bacağı yoktu. Odaya her giren geçmiş olsun demeye tekrar geliyordu. Gelen de 'Rabia sana bunu yaptıralım' diyordu. Kendisi de protez bacak bakıyordu. Kendisi ile iletişime geçeceğim. Henüz ne kazandığım belli olmadığı için aramadım ama numarası var' yanıtını verdi.