Kimse ölen hayvanlardan bahsetmedi!

Hayvan Özgürlüğü İnisiyatifi yaptığı basın açıklamasıyla son dönemlerde süren çatışma ortamını değerlendirdi.
Kimse ölen hayvanlardan bahsetmedi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Hayvan hakları savunucuları süren çatışma ortamında hayvanların da katledildiğini ve bundan hiç söz edilmediğini vurguladı.

Hayvan Özgürlüğü İnisiyatifi adına söz alan Neşe Akbaş, “Kopmuş kol ve bacakların, kör gözlerin, duyma kaybı ve travmanın yanı sıra, tek bir TNT gücündeki bir bombanın patlamasında dahi, patlamanın kuvvetiyle 350-400 metrekare alandaki tüm kuşların akciğerleri patlar. Aynı etki, 100-200 metrekarelik alanda sokak kedi, köpek ve tüm sokak hayvanlarında da gerçekleşir. Hiç kimse kaç kuşun, kedinin veya köpeğin öldürüldüğünü belgelemekle ilgilenmedi veya bundan bahsetmedi. Silvan’da kaç insanın katledildiğini biliyoruz ancak kaç hayvanın hayatını kaybettiğine dair en ufak bir bilgimiz dahi yok. Saldırı altındaki bölgelere giden gözlem heyetleri ve tanıkların aktarımlarından edindiğimiz bilgiye göre, evlerdeki ağaçlar silahla taranmış veya testere ile kesilmiştir. Kafesteki bir kanaryanın kafası koparılmış, tavuklar canlı canlı parçalanarak öldürülmüştür. Ayrıca tüm bu ilçelerdeki kedi, köpek ve kuş gibi sokak hayvanlarının da kurşunlanarak katledilmiş olduğunu ve sokaklarda artık hayvana rastlanmadığını öğrenmiş bulunuyoruz” dedi.

Toplantının sonunda Olcay Topal, Serhan Uz, Ülkü Saydan, Sezgin Sarı, Turgay Yaraş, Efe Ardıç, Umur Can Özmen ve Nikos adlı anarşist ve hayvan özgürlükçüler vicdani reddini açıkladı.