Kimyasal atık temizleyen bikini üretildi!

Kirlenen suları temizlemeye yardımcı olan bikini üretildi.
Kimyasal atık temizleyen bikini üretildi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Türk bilim insanları kimyasal atık biriktiren bikini üretti. Sosyalmedya.co'dan Tuğçe İçözü'nün haberine göre Kaliforniya Üniversitesi profesörleri Mihri ve Cengiz Özkan, Riverside Bourns College of Engineering Doktora öğrencisi Daisy Patino ve Doktora mezunu Hamed Bay ile birlikte Sponge (sünger) isminde bir materyal ürettiler. Mühendislerin tasarımın dikkat çeken özelliği ise benzin ve kimyasal atıkları temizleniyor.
 
Isıtılmış şekerden yaratılan materyal, “süper su itici olan yüksek seviyede gözenekli bir yapıya sahip. Yani suyu itiyor fakat ayrıca zararlı kirleticileri emiyor.” Basın açıklamasında böyle ifade ediliyor.
 
Mimarlık ve tasarım firması Eray Carbajo’nun ortakları Pınar Güvenç, İnanç Eray ve Gonzalo Carbajo, Sponge’u giysi ile bütünleştirme fikrine sahiptiler ve baştaki mayonun modellemesine yardımcı oldular.

Boneler ve dalış kıyafetleriyle de bütünleşebilen Sponge kendi ağırlığının 25 katını emebiliyor. Çekilen kirleticiler sadece materyal 1.000 derece sıcaklığa ısıtıldığında ortaya çıkıyor. Kaliforniya Üniversitesi ekibi 20 kullanıma kadar etkili olduğununu kanıtlandığını söylüyor. 20 kullanım sonrasında kumaşın değiştirilmesi gerektiği söyleniyor.

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü