Kızıl Meydan'da 'hayvanlar yiyecek değil’ sloganı atan Alicia Day gözaltına alındı

Moskova'daki Kızıl Meydan'da 'Hayvanlar yiyecek değildir’ sloganı atan ABD vatandaşı Alicia Day adındaki hayvan hakları aktivisti gözaltına alındı.
Kızıl Meydan'da 'hayvanlar yiyecek değil’ sloganı atan Alicia Day gözaltına alındı
2023-02-01 22:46:41   Güncelleme: 2023-02-01 22:50:45    

Sputnik’e konuya ilişkin bilgi veren kolluk kuvvetlerinden bir kaynak, Kızıl Meydan'da buzağı gezdiren ABD vatandaşı Alicia Day adlı kadının gözaltına alındığını söyledi. Kadın hakkında idari tutanak düzenlendiği; olayın önceki gün yaşandığı ifade edildi.

'Doctor Calf' ismini verdiği buzağıyı ‘’yenmemesi için’’ internetten satın aldığını söyleyen Alicia Day, 'Sadece Kızıl Meydan'ı, güzel bir yeri göstermek istedim. Sonra yaşlılığa kadar yaşayabileceği bir ahıra gönderecektim. Hiçbir şeyden pişman değilim. Eğer barınağa verilirse, hapishanede kalmaya hazırım. Eğer çiftliğe verilirse o zaman çok üzüntü duyarım' dedi.

Moskova bölgesindeki Reutov kentinde yaşayan kadının Rusya’da turist vizesiyle bulunduğu ve iyi derecede Rusça bildiği belirtildi.

Tverskoy mahkemesine iletilen iki idari tutanağa göre kadın, yayaları engelleme ve polise direnmekle suçlanıyor. Mahkeme hakimi, 'Vejeteryan ve hayvan hakları aktivisti olan ABD vatandaşı zanlı, Kızıl Meydan'daki ortaçağ mimarisi anıtı Lobnoye Mesto bölgesinde ‘Hayvanlar yiyecek değil’ sloganı atarak buzağıyı görsel propaganda aracı olarak kullanıyordu' dedi.

ABD vatandaşı kadın, toplam 30 güne kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.