'Kızılcık Şerbeti' dizisinin oyuncuları RTÜK cezasına isyan etti: Utanç verici!

Bloomberg HT'de Fatih Altaylı'ya konuk olan 'Kızılcık Şerbeti' dizisi oyuncuları, RTÜK'ün verdiği cezaya isyan etti. Dizide 'Kıvılcım' karakterini oynayan Evrim Alasya, '21 yüzyılda yaşıyoruz. Bunu ülkemizde, bir hikaye anlatıp anlatamamakla ilgili tartışıyor olmak büyük bir sıkıntı. 21. yüzyıldayız artık 7-8 milyar insan ve hikaye var. Bunu tartışıyor olmak şuanda... Bir hikaye anlatıyoruz ya, milyarlarca hikaye ve dizi var' dedi.
'Kızılcık Şerbeti' dizisinin oyuncuları RTÜK cezasına isyan etti: Utanç verici!
2023-03-24 18:06:17   Güncelleme: 2023-03-24 18:06:17    

Haberin Videosu için tıklayın

'Kızılcık Şerbeti’ dizisi oyuncuları Evrim Alasya, Sıla Türkoğlu, Sibel Taşçıoğlu, Müjde Uzman, Aliye Uzunatağan ve Ceren Yalazoğlu Karakoç, Fatih Altaylı'nın 'Birer Bir' programına konuk oldu.

'Çok zor ve çok riskli ve bıçak sırtı bir hikâye'

'Kıvılcım Arslan' karakterine hayat veren Evrim Alasya, Fatih Altaylı'nın 'Senaryo ilk size geldiğinde ne düşündünüz?' sorusuna şu yanıtı verdi:

'Çok zor ve çok riskli ve bıçak sırtı bir hikâye. Bir kere yapımcımız Faruk Turgut bu taşın altına elini sokmuş. Ben 1980 dönemi çocuğuyum, o dönemden bugüne o ötekileştirmeyi çok fazla derinden yaşadık. Altındaki meselemiz aslında bu coğrafyanın ana meseleleri: Ötekileştirme, birbirimizi kabul etmeme ve yüzleşme. Rolü kabul ederken hiç korkmadım. Bu senaryonun derdi benim de derdim. Oynadığım karakter aslında bir taraftaymış gibi duruyor ama o karakterin başkalarıyla karşılaktıktan sonraki evrilmesi beni çok heyecanlandırdı. Nereleriniz katıysa oralarınızı törpüler hayat ve bir yerlere evrilirsiniz. O yüzden bu senaryoda bunların hepsini oyuncu olarak deneyimliyor olmak muhteşem.'

'21. yüzyılda bunu tartışıyor olmak büyük bir sıkıntı'

RTÜK tarafından diziye verilen ceza hakkında da konuşan oyuncu Alasya,  '21 yüzyılda yaşıyoruz. Bunu ülkemizde, bir hikaye anlatıp anlatamamakla ilgili tartışıyor olmak büyük bir sıkıntı. 21. yüzyıldayız artık 7-8 milyar insan ve hikaye var. Bunu tartışıyor olmak şuanda... Bir hikaye anlatıyoruz ya, milyarlarca hikaye ve dizi var' diyerek tepkisini gösterdi.

'Birbirimize saygı duymalıyız'

'Kızılcık Şerbeti'nde 'Sönmez' karakterine hayat veren usta oyuncu Aliye Uzunatağan ise, 'Bu senaryosunun en büyük başarısı gerçekçiliği. O kadar gerçek ki bu olay. Geçen gün bir hanımefendi beni yolda çevirip, 'Benim kızım aynı şeyi yaşıyor' dedi bana. Herkes kendi, örf, adet ve inancına göre yaşamalı ve biz de birbirimize saygı duymalıyız. Ayna tuttu bu dizi o yüzden sevildi. Hem muhafazakar hem de seküler bir aile anlatılıyor dizide. Senarist iç içe geçiriyor aileleri, ben de dizide anneanneyi oynuyorum. Torunlarıma hep orta yolda 'biz karışamayız, onların örf adet ve inançlarına' diyorum. Gerçekçiliği çok zor öğrendik. Bir dönem Yılmaz Güney'in filmleriyle başladı ama unutuldu. Senaryoyu ilk okuduğumda gerçekten bayıldım' ifadelerini kullandı.