Kızla erkeklerin ayrı sınıflarda okumasını istiyorum!

Şişli 19 Mayıs Ortaokulu’nun müdürü okul kurallarının yazılı olduğu sözleşmeye ‘Kız-erkek ayrı sınıflarda okumasını istiyorum’ maddesini ekledi.
Kızla erkeklerin ayrı sınıflarda okumasını istiyorum!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Sendika.org'taki habere göre, İstanbul Şişli’de bulunan 19 Mayıs İmam Hatip Ortaokulu’nun müdürü okullarda imzalatılan sözleşmeye madde ekledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın son birkaç yıldır uygulamaya soktuğu veli-öğrenci sözleşmesine 19 Mayıs İmam Hatip Orta Okulu’nun müdürü Şahmettin Balahorlı iki madde ekledi. Öğrencinin sorumluluklarının, haklarının ve uyması gereken kuralların yazılı olduğu sözleşme herhangi bir disiplin suçu işlenmemesi için önden uyarı niteliğinde. Ancak 19 Mayıs’ın işbilir müdürü, okulun kuralları ve disiplin yönetmeliğiyle alakalı olmayan iki maddeyi bu sözleşmeye ekledi.

Maddelerden biri “Çocuğumun forma giymesini istiyorum” öteki ise “Kız-erkek ayrı sınıflarda okumasını istiyorum.” Okul kurallarıyla alakası olmayan bu maddeleri veliler, okulun kurallarına dair bir sözleşme imzaladıklarını düşündüklerinden okumadan imzalıyor. Normalde ayrı dilekçelerle velilerin başvurmasını gerektiren bu talepler okul sözleşmesine müdür eliyle eklenmiş durumda.

Vehaber Menu