Klibinde polis şiddetini eleştiren Beyonce'dan hayvan şiddeti!

Şiddet karşıtı olduğunu iddia eden Beyonce, Formation adlı klibinde kürk adı altında hayvan cesedi giydi.
Klibinde polis şiddetini eleştiren Beyonce'dan hayvan şiddeti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Beyonce, Super Bowl şovundan sonra 'polis düşmanı' olarak etiketlenmesine tepki gösterdi. Feminist olduğunu öne süren ve polis şiddetini eleştiren şarkıcının Formation adlı klibinde kürk adı altında hayvan cesedi giyerek, hayvan cinayetlerine ortak olması hayvan hakkı savunucuları tarafından tepki gördü. Elle'ye konuşan Beyonce, ''Ben polis şiddeti ve adaletsizliğe karşı çıkıyorum. Siyah Tarihi Ayı’nda kökenimi ve kültürümü kutlamış olmam birilerini rahatsız etmişse, şunu söyleyebilirim ki o duygular Formation videosundan, hatta benden önce de vardı. Yarattığım bu şeyle gurur duyuyorum. Birtakım şeyleri olumlu anlamda ileri taşıyan bir tartışmanın parçası olduğum için de gururluyum.

 

İnsanların feministin ne olduğunu bildiğinden ya da anladığından pek emin değilim ama aslında oldukça basit. Feminist, erkek ve kadınların eşit haklara sahip olması gerektiğine inanan kişidir. Feministliğin neden olumsuz çağrışımlar yaptığını veya neden karşı cinsi dışarıda bırakması gerektiğini anlamıyorum. Bir erkek, kızının oğullarıyla aynı fırsatlara sahip olması gerektiğini düşüyorsa, feministtir. Bu eşitsizliklerin yok olması için çalışmak da feministliktir ama daha da önemlisi bu yönde çaba göstermek sizi hümanist yapar'' ifadelerine yer verdi.

 

Sosyal medyadan Beyonce'un hayvan cesedi giymesine tepki gösteren bir hayvan hakkı savunucusu, şarkıcının feminist olmadığını belirterek, ''Öldürülen bir erkek ya da bir kadının cesedini güzel görünmek için üstünüze giyerseniz eşitlikten ve şiddet karşıtlığından bahsetmeniz havada kalır. Beyonce siyahiler için istediği adaleti cesedini giydiği hayvanlar için de istemeli, ceset satın alarak bu suça ortak olmamalı''  yorumunda bulundu.

Vehaber Menu