Köpeğe silah sıkan barınak çalışanına tepkiler artıyor!

İnegöl Belediyesi hayvan Barınağı'nda barınak çalışanının köpeğe silah sıktığının açığa çıkmasının ardından belediyeye ve barınağa tepkiler büyüyor. Silahın plastik mermi sıktığı iddia edilmişti belediye ise 'ses tabancası' diyerek savunma yaptı.
Köpeğe silah sıkan barınak çalışanına tepkiler artıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Erdal Ergüler/Vehaber

Dün İnegöl Belediyesi hayvan Barınağı'nda bir barınak çalışanının köpeklere silah sıkarak işkence yaptığı açığa çıkmıştı. Yapılan işkencenin açığa çıkmasının ardından belediye açıklama yaptı.

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle 8 Mart Salı günü saat 16.00 sularında İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağında yaşanan olay ile ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etmek istiyorum. İnegöl Belediyesi olarak sadece şehir içinde bulunan sokak hayvanlarına değil doğal yaşamdaki hayvanlara da önem verdiğimizi özellikle belirtmeliyim. Doğadaki hayvanların beslenebilmesi adına İnegöl’ün çevresinde, merkezin dışında 5 adet hayvan beslenme noktası bulunuyor. İlçemizde bulunan 3 yemek şirketiyle anlaşarak bu beslenme noktalarına bırakılmak üzere gıda temin ediyoruz. Gelen yemeklerin fazla olması durumunda ise bazen barınaktaki hayvanlarımıza da bu yiyeceklerden veriliyor. Görüntülerde de görüldüğü üzere köpekler yemeklerin dağıtımı sırasında hırlayarak birbirine karşı güç gösterisinde bulunuyor ve kavga ediyorlar. Barınak personelimiz hayvanların birbirini yaralamalarına engel olmak amacıyla daha önceden hayvanları uyuşturmakta kullanılan silahla korkutma amaçlı ses kapsülü kullanılmıştır. Videoda olayın bir bölümü yer aldığı için öncesi ve sonrasında yaşananlar yer almıyor. Daha öncesinde bu tarz bir olayda hayvanların birbirini yaralaması gibi durumla da karşılaştık. Ama tekrar ifade etmek istiyorum videonun öncesi ve sonrası kullanılmamış, tamamen barınağımızı, belediyemizi hedef göstermek amacıyla yapılmış bir vakadır. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki bu silahlar zaten şuan ekiplerimiz tarafından kullanılmıyor. Onun yerine hayvanları uyuşturmakta üflemeli boru yöntemini kullanıyoruz. Yani zaten silahın uyuşturucu fişeği dahi bulunmuyor. Olay sırasında kullanılan silah içerisinde sadece ses amaçlı kapsül bulunuyor. Hayvan severlerimiz müsterih olsun bunu özellikle ifade etmek istiyorum ki barınaktaki hiçbir hayvanımız zarar görmemiştir. Kullanılan silah gerçek silah değildir” dedi.

 

O anlar böyle kaydedildi;
 

Vehaber Menu