Köpeklerin sizi sevdiğini nasıl anlarsınız?

Köpekler, asırlar boyunca insanın en yakın dostlarından biri olmuştur. Uzun bir iş gününden sonra eve girdiğimizde bizi sevinçle karşılayan, ağladığımızda sokularak yüzümüzü güldürmeye çalışan, sabahları bizi bir çalar saat gibi aynı saatte uyandıran tüylü dostlarımız, bize sevgisini farklı şekillerde gösteriyor. Birçok köpek sahibinin de aklına sık sık, 'Acaba köpeğim benim onu sevdiğim kadar beni seviyor mu?' sorusu geliyor. İşte Blue Cross'a göre köpeğinizin sizi sevdiğine dair işaretler...
Köpeklerin sizi sevdiğini nasıl anlarsınız?
2023-09-24 13:00:03   Güncelleme: 2023-09-24 13:00:03    

Göz teması- Köpeklerin göz teması kurması birçok anlama gelebilir, ama genel olarak köpekler göz temasından kaçınırlar. Genellikle köpekler arası göz teması bir meydan okuma olarak anlaşılır. Fakat köpeğiniz size yumuşak bakışlar atıyorsa, size güvendiği anlamına gelir. Bir köpeğin güvenini kazanmak, onun size ne kadar bağlı olduğunu da gösterir.

Kuyruk sallamak - Köpekler, birçok his için kuyruk sallayabilir. Ancak köpeğiniz sizi gördüğünde kuyruğuyla birlikte tüm vücudunu da sallıyorsa, mutluluktan içi içine sığmadığını anlayabilirsiniz. Ayrıca birçok köpek, sahiplerini gördüğünde kuyruğunu bir helikopter pervanesi gibi döndürerek sallamaya başlar.

Size yaslanması - Köpeklerin yanınıza gelerek size sokulması, yaslanarak yatması, onların sizin yanınızda olmaktan mutlu olduğunu gösterir. Bu onların vücut dilinde sarılmaya denk sayılabilir. Bazen gelip onları sevmenizi de isteyeceklerdi. Ancak bazı köpekler, insanların onları kollarının arasına alarak sarılmasından stres olabilir. Bu durumda onlara bir insanlarmış gibi sarılmak, sizinle fiziksel temas kurmaktan kaçınmasına sebep olabilir.

Sizi mutlulukla karşılaması - Uzun bir günden sonra köpeğinizin sizi kapıda karşılaması dünyanın en güzel hislerinden olabilir. Köpekler bunu öylesine yapmıyor, en iyi dostlarının döndüğünü görünce içtenlikle seviniyorlar. Özellikle köpeğiniz, oyunu veya yemeği bırakıp sizi karşılıyorsa ne kadar sevildiğinizi rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Sizi yalaması - Köpeğinizin sizi yalamasının birçok nedeni olabilir, ama bunlardan biri de sizinle vakit geçirmek istemesidir. Köpeğiniz ilginizi çekmeye çalışıyor olabilir, bunu da yapmanın en kolay yollarından biri sizi yalamasıdır.

Bunlar, köpeğinizin size sevgisini göstermesinin yollarından sadece bazıları. Bazı uzmanlara göre köpeğinizin sizinle oyun oynamak istemesi, peşiniz sıra yürümesi, isminizi tanıması, oyuncaklarını emanet etmesi de sizi sevdiğinin göstergesidir.