KRALİÇE ELİZABETH NAZİ SELAMI VERDİ!

Kraliçe Elizabeth'in Hitler selamı veren videosunu İngiliz Sun gazetesi kamuoyu ile paylaştı.
Kraliçe Elizabeth nazi selamı verdi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

89 yaşındaki Kraliçe Elizabeth'in henüz küçük bir kız çocuğu iken sağ elini havaya kaldırarak Hitler selamı verdiği görülüyor.

Kraliçe Elizabeth'in annesi Kraliçe Mum, daha sonra Kral olan amcası VIII. Edward'ın da 17 saniye boyunca sağ ellerini havaya kaldırarak Hitler selamı verdikleri  görülüyor. Elizabeth'in küçük kardeşi Prenses Margaret'in de oynarcasına sol elini havaya kaldırdığı video, kraliyet sarayı basın sözcülüğü tarafından ''dargınlık''la karşılandı.

Saray sözcüsü, ''80 yıl önce aile arşivi için çekilmiş filmin yayınlanması hayalkırıklığıyla karşılanmıştır'' diye açıklama yaparak, sarayın Sun'a dargınlığını dile getirdi.

1937 ÖNCESİ HİTLER FAŞİZMİYLE SEMPATİ

1933 ya da 1934 yılında kraliyet sarayı Balmorol'da çekildiği belirtilen videoyu Sun gazetesi Cumartesi akşamı okurları ile paylaştı.

Edward'ın 1937'de Adolf Hitler ile Münih'de buluştuğu fotoğrafların açığa çıkmasından sonra bu videonun ortaya çıkması tam bir sansasyon etkisi yaptı. Bu video ile İngiliz kraliyet ailesinin Hitler Almanya'sı ile olan ilişkisinin 1937 öncesine dayanan bir sempati ilişkisi olduğu da açığa çıkmış oldu.

Sun gazetesi yaptığı açıklamada, bu videonun yayınlanmasının Kraliçe Elizabeth'e karşı olan tutumdan dolayı değil, ''büyüleyici anlar'' serisinin bir parçası olarak yayınlandıklarını vurguladı.

 

Vehaber Menu