Kraliçe Elizabeth'in oğlu Prens Andrew'e cinsel saldırı davası

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in üçüncü çocuğu Prens Andrew ile 17 yaşındayken cinsel ilişkiye zorlandığını öne süren ABD vatandaşı Virginia Giuffre, New York'ta bir mahkemede dava açtı.
Kraliçe Elizabeth'in oğlu Prens Andrew'e cinsel saldırı davası
2021-08-11 09:49:21   Güncelleme: 2021-08-11 09:49:21    

ABC'nin aktardığına göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde reşit olmayan kızlara cinsel saldırı üzerinden seks ticareti ve insan kaçakçılığı ağı oluşturma suçlamalarından tutukluyken cezaevinde ölü bulunan ve intihar ettiği söylenen milyarder Jeffrey Epstein’i ilk itham eden mağdurlardan olan Virginia Giuffre, bu kez Prens Andrew’a dava açtı.

Kraliçe Elizabeth’in küçük oğlu Prens Andrew’un cinsel taciz iddiaları ve intihar eden pedofil milyoner Jeffrey Epstein ile ilişkisi uzun zamandır tartışılıyordu.

2019’da hücresinde intihar eden pedofil milyarder Epstein ile 2010 yılına kadar yakın arkadaş olan Prens Andrew, o dönem, henüz 17 yaşındaki Virginia Roberts’ı cinsel ilişkiye zorlamakla suçlanmış ancak iddialar reddedilmişti.

Epstein’ın davasında mağdurlardan biri olan Virginia Roberts dava süresinde Prens Andrew’a suçlamalarına devam etmiş ve 2001 yılında bir gece kulübünde eğlendikten sonra beraber bir eve gidip cinsel ilişkiye zorlandığını açıklamıştı.

Prens Andrew ile üç kez cinsel ilişkiye girmeye zorlandığını 2014’te ifşa etmiş olan Virginia Giuffre, Manhattan bölge mahkemesinde açtığı davada, York Dükü tarafından cinsel saldırıya uğradığı ve darp edildiği şikayetinde bulundu.

DOKUNULMAZLIĞI YOK

Roberts’ın Prens Andrew’a New York’ta dava açmasıyla Prens’e ilk kez dava açılmış oldu. Prens Andrew, annesi Kraliçe II. Elizabeth’in aksine diplomatik dokunulmazlığa sahip değil, bu da yargılanması konusunda bir engel olmadığı anlamına geliyor.

Roberts kararının ardından basına konuşarak, 'Prens Andrew’u bana yaşattıklarından sorumlu tutuyorum. Güçlü insanlar yaptıklarının bedelini ödemekten muaf tutulmamalı. Umarım diğer kurbanlar da korku ve sessizlik içinde yaşamamaları gerektiğini görürler' dedi.

Roberts, bu gelişme sonrası Prens Andrew’un saldırılarının artacağından emin olduğunu ancak bunu yapmak zorunda olduğunu söyledi.

'CİNSEL İLİŞKİYE ZORLANDIM'

Epstein’in istismarı ve seks ticareti ağının 16 yaşından itibaren 2000-2002 arasında kurbanı olduğunu söyleyen Giuffre, dava başvurusunda, Epstein’ın kendisini Prens Andrew ile tanışması için Londra’ya getirip uzun zamandır birlikte olduğu Britanyalı medya baronu Robert Maxwell’in sosyetik kızı Ghislaine Maxwell’in yardımıyla seks kölesi olarak esir aldığını, Prens Andrew’un, kendisini, Maxwell’in Londra’daki evinde istemediği halde cinsel ilişkiye girmeye zorladığını, Epstein’ın Manhattan’ın Yukarı Doğu Yakası’ndaki malikanesinde ve Virjin Adaları’nda sahip olduğu özel adada taciz ettiğini, Epstein, Maxwell ve Andrew’un açık veya zımni tehditleri karşısında itaat etmemesinin sonuçlarından korkarak Andrew’la cinsel ilişkiye girmeye zorlandığını iddia etti.

FOTOĞRAF DA DOSYAYA EKLENDİ

Dava başvurusuna basında çok sık kullanılan pembe üst giymiş Giuffre ile Prens Andrew’un yan yana fotoğrafı da eklendi. Fotoğrafta, cinsel taciz ve çocuk istismarı suçlarıyla tutuklandıktan sonra cezaevinde ölü bulunan Amerikalı pedofil milyarder Jeffrey Epstein’e fuhuş ağında yardımla suçlanan eski sevgilisi Ghislaine Maxwell de görülüyor.

KRALİYET SESSİZ

Konuya ilişkin İngiliz Kraliyet Ailesi’nden henüz bir açıklama gelmedi.