Küçükçekmece'de toprak kayması paniği!

Küçükçekmece, Doktor Sadık Ahmet Caddesi üzerinde bulunan bir inşaatta toprak kayması meydana geldi.
Küçükçekmece'de toprak kayması paniği!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İHA'dan Mustafa Biçer'in haberine göre Küçükçekmece, Cumhuriyet Mahallesi, Doktor Sadık Ahmet Caddesi üzerinde bulunan bir inşaatın temelinde toprak kayması meydana geldi. İnşaat çevresinde bulunan binalardaki mahalle sakinleri hazırladıkları valizlerle sokağa inerken, bazı vatandaşlarda inşaat sahiplerine tepki gösterdi.

DÜKKAN VE EVLERDE ÇATLAKLAR VAR

Toprak kaymasının meydana geldiği inşaatın yakınında bulunan dükkan ve binalarda oluşan çatlaklar dikkat çekti. Olay yerine gelen zabıta ekipleri binalarda ve şantiyede incelemelerde bulundu. Polis ekipleri ise sokak girişlerine emniyet şeridi çekerek önlem aldı.

VATANDAŞ DURUMA TEPKİLİ

Olayla ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan ve vatandaşlara tepki gösteren bir mahalleli ile diğer sokak sakinleri arasında gerginlik yaşandı. Yaklaşık 3 aydır bahsi geçen inşaatta toprak kaymalarının meydana geldiğini iddia eden Ahmet Dağtaş, 4 binada çatlakların oluştuğunu söyledi. Dağtaş,” Aşağı yukarı üç aydır burada bir çalışma var. Üç tane binanın altında hafriyat açılmıştır. Ve bu hafriyat neticesinde binalarda hasar meydana gelmiştir. Bu hasarın şeyinde de üç tane binada çatlak vardır. Biz burada bunu gidermek için, komşularımıza ve kendimize yardımcı olabilmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Biz de bu gecenin karanlığında çoluk çocuk sokağa döküldük. Bina da yamukluk var. Camlarda çatlak var. Dükkanlarda kırık var” dedi. Öte yandan Yusuf Oğuz isimli vatandaşın yatak odasının zemin kısmında, yaklaşık 2 santimetrelik çatlak oluştuğu görüldü.

“İNŞAAT PERDELERİNDE ÇATLAK YOK”

İnşaat sahibi ise mahallelinin aksine, inşaatın çevresinde bulunan perdelerde herhangi bir çatlak olmadığını söyledi. Durumu vatandaşlara izah edemediklerini ifade eden İnşaat Sahibi: ”Boş toprağın kaymasıyla vatandaş telaş yapmış. Bizim için önemli olan burada perdelerin çatlak vermemesi. Bütün problem bu. O olursa zaten risk var demektir. Burada belediyeden arkadaşlar var. Onlarda bakıyorlar. Asla perdelerde çatlama falan yok. O toprak kaymasından telaşlanmışlar. Anlatıyoruz ama anlamıyorlar” diye konuştu.

Vehaber Menu