Küçükçekmece'deki patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı: 'Binada bol miktarda bulunan tüpler patlamış'

Küçükçekmece'de bir binanın giriş katında patlama meydana geldi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 'Küçükçekmece'de ilk belirlemelere göre doğal gaz kaynaklı olduğu tespit edilen patlamada 1 kişi öldü, 2'si ağır 7 kişi yaralandı' denildi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Çebi ise, 'İçeride hangi amaçla tutulduğunu henüz bilmediğimiz, bol miktarda, yaklaşık 15 santimetre büyüklüğünde tüpler var. Yetkililerden almış olduğum bilgiye göre bunların patlaması neticesinde oluyor bu patlama' dedi.
Küçükçekmece'deki patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı:
2023-11-17 19:32:21   Güncelleme: 2023-11-17 19:36:43    

Küçükçekmece Atatürk Mahallesi'nde 4 katlı binanın giriş katındaki dairede saat 15.00 sıralarında patlama meydana geldi. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 'Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Divan Sokak’ta meydana gelen ve ilk belirlemelere göre doğalgaz kaynaklı olduğu tespit edilen patlama sonucunda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Olayda ikisi ağır olmak üzere toplam 5 vatandaşımız da yaralanmış olup olayla ilgili tahkikat devam etmektedir' denildi 

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'den, Sincan'da meydana gelen doğal gaz patlaması ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

'Patlama usulsüz gaz kullanımından kaynaklanmıştır'

Açıklamada, patlamanın yaşandığı dairedeki aboneliğin Temmuz 2023'te feshedildiği, sayaç vanasının mühürlü ve vanasının kapalı konumda olduğunun tespit edildiği belirtilerek, 'İçeri girildiğinde daire içinde tadilat yapıldığı ve inşaat molozlarının olduğu, ocak tesisat vanasının açık pozisyonda ve bağlantı fleks hortumun kesik olduğu belirlenmiştir. Dairedeki patlamanın usulsüz gaz kullanımından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Şirketimizin kontrol ve onayı olmaksızın usulsüz ve yetkisiz biçimde doğal gaz kullanarak patlamaya sebebiyet veren kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu olay, şirketimiz onayı olmaksızın doğal gaz tesisatına müdahale edilmemesi gereğini bir kez daha ortaya koymuştur' denildi.

Patlama anı kameralara yansıdı

Patlama anı mahallede bulunan başka bir vatandaş tarafından cep telefonu ile video kaydına alındı. Vatandaşın ''Çocuk yoktur inşallah'' dediği anlar duyuldu.


Küçükçekmece Belediye Başkanı Çebi'den açıklama

Olay yerine gelen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın ilk belirlemelere göre doğal gaz kaynaklı olduğunun söylendiğini ancak dairede antibakteriyel maddelerin olduğu tüplerin bulunduğunu ifade etti.

Çebi, 'İçeride hangi amaçla tutulduğunu henüz bilmediğimiz, bol miktarda, yaklaşık 15 santimetre büyüklüğünde tüpler var. Büyük bir ihtimalle şimdi yetkililerden almış olduğum bilgiye göre bunların patlaması neticesinde oluyor bu patlama.' diye konuştu.

Patlamanın olduğu dairede yabancı uyruklu 6 kişinin bulunduğu söyleyen Çebi, 'Görevli arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyorlar. İlgililerden patlamanın tamamen doğal gazdan mı, yoksa bulunan o küçük tüplerden mi kaynaklandığını da öğrenmiş olacağız ama ilk almış olduğumuz bilgiye göre doğal gaz değil.' ifadelerini kullandı.