Kültür bakanından mermer açıklaması!

Yalçın Topçu, 'Burada doğru söz yok bir kere. Cümle kurmaktan aciz insanlar bu işi siyasete alet ederse bu doğru olmaz' dedi.
Kültür bakanından mermer açıklaması!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonunda kullanılan mermere yönelik yapılan eleştirilerin linç boyutuna ulaştığını belirterek, "Burada doğru söz yok bir kere. Cümle kurmaktan aciz insanlar bu işi siyasete alet ederse bu doğru olmaz" dedi.

 Yalçın Topçu, "Yani birilerinin ideolojik bir linç, 'Şuradan ne çıksa da vursam, iktidarı yerle yeksan etsem' anlayışından vazgeçmesi lazım. Kültür varlıklarımızın korunması kollanması siyasete alet edilecek bir şey değil, sabah eline kazmayı küreği alan bu işleri yapmıyor. Kimse kendi başına bir şey yapmaz. Bunlar bilinen şeyler. Bunu eleştiri konusu yapanlar da bunu gayet iyi bilir. Bakın çok açık ve net söylüyorum. Her şeyi siyasallaştırıyoruz. Bu doğru değil. Siyasetin de bir ahlakı olur. Bir zamanlar söylerdim 'Camiden, kışladan, okuldan bu işleri uzak tutalım' diye. Şimdi de kültürden uzak tutalım. Kültür hepimizin varlık nedeni. Hayatımızın tamamı. Milletin var olmasını gerektiren varlıklarımız kültür varlıklarımızı küresel marka yapalım. Aspendos'un tadilat ve onarımıyla ilgili bu laflar kimin işine yarar? Bu eleştiriler kimin işine yarar? Antalya'nın turizm sektörünün işine yaramaz, kültür varlıklarımızın işine yaramaz. Burada doğru söz yok bir kere. Bir şey söylüyorsun ya, söylediğinin ne altı, ne üstü, ne tekniği, ne onu ne de bunu var. Bunları oradaki iki üç kişi yapmıyor. Altını çizerek söylüyorum, bunlar teknik meseleler. Cümle kurmaktan aciz insanlar bu işi siyasete alet ederse bu doğru olmaz." ded.