Kurt işareti ile metal işareti benziyor, Koreli ile Çinli...

Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta ülkücülerin saldırdığı Çin lokantası ile ilgili olarak ' Televizyonlarda anlattım: Bozkurt işareti ile Heavy Metal işareti birbirine çok benziyor. Hem Koreli ile Çinliyi ayırt edecek özellik nedir? Çekik göz... Baktı ki ik
Kurt işareti ile metal işareti benziyor, Koreli ile Çinli...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta ülkücülerin önce bir Çin lokantasını basması ardından da Koreli turistleri Çinli sanarak saldırması ile ilgili Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Ahmet Hakan'ın Bahçeli ile yaptığı röportajın ilgilil kısmı şu şekilde:

Devlet Bahçeli: Bizim ülkücü gençliğimiz Çin'deki zulme karşı hassastır. Demokratik haklarını kullanabilmeleri gerekir. Bu sorunu kamuoyuna mal etmek, uluslararası arenaya doğru yönlendirmek açısından bu eylemler faydalıdır.

Ama Çin lokantalarına saldırılar oldu. Bunlar çok eleştirildi?

DEVLET BAHÇELİ: Bu tür eylemleri başka amaçlara taşıyan provokasyon olayları çok yaygındır. Televizyonlarda anlattım: Bozkurt işareti ile Heavy Metal işareti birbirine çok benziyor. Küçük bir farklılık var arada. Lokantadaki bir kişiyle bizim ne alakamız var? Ama iki-üç insanı yönlendirip provokasyon yapmak kolay. 

Çinli ile Koreliyi ayırt edememe durumu da oldu. Sultanahmet'te Çinli diye Koreli turistleri kovalayanlar oldu.

Devlet Bahçeli: Bunlar genç çocuklar. Birisi sürükler, bunlar da arkasından gidebilir. Hem Koreli ile Çinliyi ayırt edecek özellik nedir? Çekik göz... Baktı ki ikisi de çekik göz... Fark eder mi efendim

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü