KURTULMUŞ: KİLİS’E 18 OCAK’TAN BU YANA 46 ROKET ATIŞI YAPILDI!

'Saldırılarda zarara uğrayanların zararlarının giderilmesi için karar alınmıştır'
Kurtulmuş: Kilis’e 18 Ocak’tan bu yana 46 roket atışı yapıldı!
2020-08-11 06:40:55   Mettre à jour: 2021-09-05 00:13:37    

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş,  Çankaya Köşkü’nde açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

 

''Toplantıda ele aldığımız konuları 4 başlık altında özetlememiz mümkündür. Bunlardan biri ilave askeri tedbirlerin alınması. Bu çerçevede hudut hattındaki askeri varlığımızın, gücümüzün artırılması, ilave İHA’lar ve diğer araçlarla sınır ötesinin gözetlenmesinin imkanlarının sağlanması ve böylece sınır ötesinden Türkiye yönelik, Kilis’e dönük olarak gelecek saldırıların öncesinden haber alınarak bunların gözetlenmesinin en üst düzeye çıkarılmasıdır.

 

Bu saldırılar sırasında zarara uğrayan esnaf ve sanatkarlarımızın zararlarının giderilmesi, evi barkı, dükkanı yıkılan, tahrip olanların bu anlamda tazmin edilmesi, Kilis ilimizde kamu yararına çalışma kapsamında istihdam edilenlerinin istihdam sürelerinin 9 aya çıkarılması ve Valiliğin istediği oranlarda yeni ilave istihdamların sağlanması için karar alınmıştır.

 

Bu çerçevede ilk planda 5 milyon, ikinci planda ilave 5 milyon olmak üzere bu zararların hemen giderilmesi noktasında Valiliğin emrine Başbakanlıkça ödeme yapılacaktır.

 

Maalesef 18 Ocak’tan bu yana Kilis’in 111 kilometrelik Suriye sınırının doğu tarafından yani DAEŞ mevzilerinin bulunduğu topraklardan, 46 roket atışı yapılmış.

 

Şehrin ortasına düşen bu roketler 17 kişinin ölmesiyle sonuçlanmış. Bu 17 kişinin 10’u Türk’tür. 61 kişi yaralanmıştır, çoğu ayakta tedavi edilerek tekrar günlük hayatlarına dönmüşlerdir''