Kurtulmuş: TBMM olarak, İsrail'e destek veren şirketlerin hiçbir ürününü kullanmayacağız, aldıklarımızı da atacağız

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 'Dünden itibaren TBMM olarak, TBMM'de kullanılan İsrail'in bu saldırganlığına destek veren şirketlerin hiçbir ürününü kullanmayacağız, bundan sonra da almayacağız, aldıklarımızı da atacağız. Dünyanın her yerinde yüreği yanarak, içi sızlayarak bu soruna çözüm bulmak için tarihsel bir sorumluluk hissederek mücadele eden Türkiye'dir, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'dır, Türkiye'nin Dışişleri Bakanı'dır, Türkiye'nin bakanlarıdır, Türkiye'nin yetkilileridir'
Kurtulmuş: TBMM olarak, İsrail'e destek veren şirketlerin hiçbir ürününü kullanmayacağız, aldıklarımızı da atacağız
2023-11-07 21:20:37   Güncelleme: 2023-11-07 21:20:37    

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, Ordu Büyükşehir Belediyesince Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış törenine katıldı. 

'Böyle insanlık olur mu?'

AA'da yer alan habere göre, Gazze'yle ilgili yaptığı konuşmasında Kurtulmuş, 'Siyonistlere şunu hatırlatmak isterim, zulüm payidar olur zannediyorlarsa dönsünler Hitler'in tarihini okusunlar, zulüm payidar olur zannediyorlarsa dönsünler Mussolini'nin tarihini okusunlar, kendilerine zulmeden, zulmederken de 'Biz dünyayı kıyamete kadar yönetiriz' zanneden Hitler'in yerinde yeller esiyor. Netanyahu'nun da yerinde yeller esecek, bu zalimlerin de yerlerinde yeller esecek' dedi.

Her alanda bu zalim, despot yönetime ve ona destek olanlara karşı mücadeleyi sürdürmeye devam edeceklerini dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

'Dünden itibaren TBMM olarak, TBMM'de kullanılan İsrail'in bu saldırganlığına destek veren şirketlerin hiçbir ürününü kullanmayacağız, bundan sonra da almayacağız, aldıklarımızı da atacağız. Ordulu hemşehrilerim, bugünün sonuçlarından birisi de şu olsun, sizden istirhamımız, Allah rızası için sadece lanet okumak, sadece 'Şunlar şöyle olsun, böyle olsun' demek yetmez. Bu katliama destek veren şirketlerin ürünlerini bundan sonra almayacağız ve aldırmayacağız inşallah.'

Ne olmuştu?

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), İsrail’i protesto etmek amacıyla içecek menüsünden Nescafe ve Coca Cola kaldırıldı.

TBMM’de bu sabah, içecek siparişi vermek isteyen Meclis personeli, menüde Nescafe ve Coca Cola ürünlerinin bulunmadığını fark etti.

Çay ocaklarına sorulduğunda ise 'Meclis Başkanlığı, menüden İsrail’e destek veren markaların ürünlerini kaldırma kararı aldı' denildi.

Meclis Başkanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda personele ve Meclis’e gelen misafirlere servis yapılan tüm menülerden bu ürünler kaldırıldı.

Kararın, Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail’i protesto amacıyla alındığı iddia edilirken, elde bulunan ürünlerin de depoya iade edileceği öğrenildi.