Kuryeler Sevgililer Günü'nde greve çıkıyor

Birleşik Krallık'ta paket servis şoförlerinin daha iyi ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle Sevgililer Günü'nde grev yapmayı planladığı aktarıldı.
Kuryeler Sevgililer Günü'nde greve çıkıyor
2024-02-13 14:13:37   Güncelleme: 2024-02-13 14:13:37    

Deliveroo ve Uber Eats dahil olmak üzere dört gıda uygulamasını etkileyen eylemin, 3 bin kadar sürücüyü kapsayacağı tahmin ediliyor.

Bir paket servis şoförü BBC'ye, aldıkları maaşın 'kesinlikle gülünç' olduğunu söyledi. 

Düzenlenen eylemin amacının, birçok şoförün Birleşik Krallık genelindeki şehirlere yiyecek ve yiyecek dağıtırken aldığı kötü ücret ve maruz kaldığı zor çalışma koşulları olarak tanımlanan duruma dikkat çekmek olduğu söylendi. 

Delivery Job UK grubu Instagram sayfasında 'Yetersiz ücretlerle aralıksız çalışmaya devam etmek yerine, haklarımız için birkaç saatten fedakarlık edeceğiz. Talebimiz basit. Yaptığımız işin karşılığını adil bir şekilde almak istiyoruz. Sömürülmekten ve her gün hayatlarımızı riske atmaktan yorulduk. Artık sesimizin duyulma zamanı geldi' diye yazdı. 

Deliveroo ve Uber Eats'in yanı sıra Just Eat ve Stuart.com da greve katılacak uygulamalardan arasında yer alacak. Bu uygulamalardan gelen siparişler, kuryeler tarafından reddedilecek. 

Eylemin İngiltere'nin ötesine uzanacağı tahmin ediliyor. 

130 binden fazla uygulama sürücüsünü temsil ettiğini söyleyen Justice for App Workers, ABD'de Uber, Lyft ve diğer yemek dağıtım şirketlerinin sürücülerinin de 14 Şubat tarihinde iki saat süreyle çalışmayı durdurmayı planladıklarını söyledi.