'Kuyuda kemikler var' söylentisi bir ili harekete geçirdi, 21 yıllık sır çözüldü

Kayseri'de bulunan Yılanlı Dağı'nda ki bir kuyuda insana ait kemik parçaları olduğu söylentisi kulaktan kulağa yayılınca konu, Vali Gökmen Çiçek'e bildirildi. Valinin talimatıyla kurulan özel bir ekip, 8 metre derinliğindeki kuyuya girdi ve söylentilerdeki kemik parçaları bulundu.
2022-05-28 15:42:57   Güncelleme: 2022-05-28 15:42:57    

Bulunan kemiklerin, o dönem 47 yaşında ve 7 çocuk annesi Ayşe Kavak'a ait olduğu belirlendi. 21 yıl önce kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan kadının, bilezikleri için öldürülüp kuyuya atıldığı değerlendiriliyor.

Sabah'ta yer alan habere göre cesedin yanında bulunan çantadan çıkan kimlikle cesedin 21 yıl önce kaybolan ve o tarihte 47 yaşında olan Ayşe Kavak'a ait olduğu belirlendi. Çantadan ayrıca 3 tespih ile peruk ve kişisel eşyalar çıktı. Cesede ait kafatasının çene kısmında kırık olduğu görülürken, kemik parçaları incelenmek üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 7 çocuk annesi Ayşe Kavak'ın yakınları, kaybolduğu gün kolunda 3 bileziği, kolyesi ve yüzüklerinin olduğunu belirtirken, polis de altınları için öldürülüp, kuyuya atıldığını değerlendiriyor.

Yıllardır kayıpmış

Ayşe Kavak'ın 21 yıl önce kiralık ev aramak için çıktığı bir daha evine dönmediği, yıllardır kayıp olduğu belirlendi. Ayşe Kavak'ın eşi Halil Kavak polise kayıp ihbarında bulunduktan sonra o dönem televizyon programlarına katılıp, afişler bastırıp kayıp eşini aradı. Eşini bulabilmek için hırdavat dükkânı dahil her şeyini sattı. Ancak Halil Kavak 2012 yılında hayatını kaybetti.

'Aramadığımız yer kalmadı'

Kuyudan çıkan cesedin kayıp olan anneleri Ayşe Kavak'a ait olduğunu öğrenen Kavak'ın çocuklarından Mehmet Kavak; 'Annem 21 yıl önce kaybolmuştu. Kaybolduğu günden beri yıllarca aramadığımız yer kalmadı. Babam ömrünü bu konuya adadı ama ömrü onu bulmaya yetmedi. Şimdi annemizin cesedi bulundu. Sağ olsunlar 21 yıllık gizemi aydınlattılar. Artık 21 yıl sonra da olsa gidip annemizin mezarı başında dua edebileceğiz. Daha önce annemiz öldü mü ya da yaşıyor mu bilmiyorduk' dedi.