Kuzey Kore yönetimini devirmeye çalışmakla suçlanan ABD'liye 15 yıl!

Kuzey Kore'de Amerikalı öğrenciye yönetime karşı düşmanca faaliyetlerden 15 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası verildi.
Kuzey Kore yönetimini devirmeye çalışmakla suçlanan ABD'liye 15 yıl!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kuzey Kore'de yargılanan Amerikalı öğrenci mahkeme salonunda ağladı.

AA'da yer alan habere göre Mahkeme, ABD vatandaşı Otto Warmbier'in, Kuzey Kore ceza kanununun 60. maddesi uyarınca "ABD hükümetinin Kuzey Kore'ye karşı izlediği düşmanca politika çerçevesinde ülkeye turist olarak girdikten sonra halkın birliğini bozmak" suçundan mahkum etti.

Duruşmadan önce gazetecilere gözyaşları içinde açıklama yapan 21 yaşındaki Warmbier, tek suçunun, bir yakınının kilisesine asmak üzere istediği propaganda afişini çalmaya çalışmak olduğunu söyledi.
 
Virginia Üniversitesi öğrencisi olan Warmbier, afişi götürmesi halinde kendisine 10 bin dolar değerinde kullanılmış bir araba teklif edildiğini ve tutuklanıp geri dönemezse annesine bağış olarak 200 bin dolar para ödeneceğinin vadedildiğini anlattı.
Warmbier, afişi maddi açıdan zor durumda olan ailesine yardım edileceği sözü verildiği için çalmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

Kuzey Koreli yetkililer, ocak ayı sonunda Warmbier'in, "ABD hükümetinin ve manipülasyonlarının zımni suç ortaklığını yaparak yönetimi devirme girişiminde bulunmak" suçundan gözaltına alındığını duyurmuştu.

Kuzey Kore'nin, rejime tehdit olarak gördüğü misyonerlik ve dini faaliyetlere yönelik çok katı yasaları bulunuyor. Devlete karşı düşmanca faaliyette bulunmaktan suçlu bulunanlar, ağır hapis cezasına çarptırılıyor.

Amerikalıların Kuzey Kore'ye seyahat etmesine izin veriliyor, öte yandan ABD hükümeti vatandaşlarına Kuzey Kore'ye gitmemeleri yönünde uyarıyor.

Kuzey Kore'de tur operatörlüğü yaptığı sırada Kasım 2012'de tutuklanan 45 yaşındaki ABD vatandaşı Kenneth Bae, Kuzey Kore hükümetine karşı yıkıcı eylemlerde bulunmak suçlamasıyla 15 yıl hapse mahkum edilmişti.

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü