Kuzey Kore'de 12 ülkenin büyükelçiliği kapandı

Rusya’nın Kuzey Kore Büyükelçiliği, başkent Pyongyang’da koronavirüs kısıtlamaları ve yaşanan malzeme kıtlığı nedeniyle boşaltılan farklı ülkelere ait büyükelçilik binalarının fotoğraflarını yayınladı.
Kuzey Kore'de 12 ülkenin büyükelçiliği kapandı
2021-04-02 09:12:58   Güncelleme: 2021-04-02 09:12:58    

Rusya’nın Kuzey Kore Büyükelçiliği, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, başkent Pyongyang’da koronavirüs ve beraberinde gelen mal tedariği sıkıntıları nedeniyle farklı ülkelere ait 12 büyükelçilik binasının kapandığını açıkladı.

Elçilikten yapılan açıklamada, 'Kore başkentini terk edenler anlaşılabilir. Eşi görülmemiş derecede katı kısıtlamalara, ilaç dahil temel mallarda yaşanan kıtlığa ve sağlık sorunlarını çözme imkanının bulunmamasına herkes tahammül edemez' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamaya göre ayrıca, İngiltere, Brezilya, Almanya, İtalya, Nijerya, Pakistan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, İsveç, İsviçre, Fransa Büyükelçiliklerinin kapılarına kilit vuruldu ve uluslararası insani yardım kuruluşlarının da tüm yabancı personeli ayrıldı.

Öte yandan, ülkede yalnızca 9 büyükelçi ve 4 görevlisinin kaldığı ve kalan ülkelerin de personel sayıları asgariye indirildi.

Fotoğraflar yayınlandı

Boşaltılan elçilik binalarının görüntüleri de yayınlanırken, fotoğraflarından birinde, günümüzde İngiltere, Almanya, Fransa ve İsveç diplomatik misyonlarının bulunduğu, ama mesajda belirtildiği gibi 'aylardır bir kez bile olsun kapısı açılmayan' eski Almanya Demokratik Cumhuriyeti’nin Kuzey Kore Büyükelçiliği binası yer alıyor.

Bir diğer fotoğrafın altında, 'Venezüella Büyükelçiliği kapısı açık, ama içeriye uzun zamandır kimseler girmiyor' ifadesine yer verildi.

Pakistan Büyükelçiliği resminin altında 'Pakistanlılar gitti ama kapıyı açık bıraktı', Çekya Büyükelçiliği fotoğrafının altında 'Çeklerin son grubu 18 Mart’ta gitti', Brezilya Büyükelçiliği fotoğrafının altında da 'Brezilya Büyükelçiliği kapısındaki levha artık okunamaz hale geldi' yazıyor.

Polonya Büyükelçiliği binasının görseline de, 'Polonyalı dostlarımızı sık sık ziyaret ederdik. Ne yazık ki, her şey bitti' ifadesi eklendi.

Birleşmiş Milletler’in Kuzey Kore Programları Koordinatörlüğü binasının uzun zamandır sahibini beklediği kaydedilen paylaşımda, uluslararası insani ajansların yer aldığı binanın önündeki otoparkın tamamen boş olduğu belirtilirken, 'Dünya Gıda Programı temsilciliği için mektup yok' dendi.

Daha önce Rusya’nın Kuzey Kore Büyükelçiliği, Kovid-19 nedeniyle total kısıtlamaların getirildiği ve büyük mal kıtlığının yaşandığı ülkede sadece 9 ülkenin büyükelçisi ve 4 ülkenin maslahatgüzarı kaldığını bildirmişti.

İngiltere, Venezuela, Brezilya, Almanya, İtalya, Nijerya, Pakistan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, İsveç, İsviçre ve Fransa diplomatik misyonların kapatıldığı belirtilirken uluslararası insani örgütlerin tüm yabancı personelinin de ülkeyi terk ettiği aktarılmıştı. Rusya Büyükelçiliği, karşılaştığı tüm sıkıntılara rağmen çalışmaya devam ediyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü