Laiklik protestosunda yaralanan iki kişi gözaltına alındı!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın 'Yeni anayasada laiklik olmamalı' demesini Meclis önünde protesto etmek isteyen göstericilere polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti.
Laiklik protestosunda yaralanan iki kişi gözaltına alındı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İsmail Kahraman'ın ''dindar anayasa''  TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın ''Resmi tatiller, Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı, din dersi zorunludur ve inanca dayalı bir yapısı vardır. Yani seküler değildir, dindar anayasadır. Laiklik tarifi de ona göre olmalıdır. Laiklik zaten yeni anayasada olmamalıdır'' demesi protesto edildi.  Cumhuriyet'in haberine göre,  halk eylem için sokağa çıktı. Meclis önünde toplananlara polis müdahale etti. Müdahale sırasında yaralananlar oldu. 

 

Birleşik Haziran Hareketi, "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır" diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı protesto etmek için bugün saat 12.00'de Meclis önünde toplanma çağrısı yaptı.

 

Meclis'in Dikmen kapısı önünde toplanma çağrısı yapan Birleşik Haziran Hareketi, "Şeriat, hilafet anayasası yaptırmayacağız" ifadelerini kullandı.

 

Birleşik Haziran Hareketi'nin çağrısı üzerine toplanan yurttaşlar, Meclis'e yürümek istiyor. Polis tarafından durdurulan kalabalığa 'dağılın' uyarıları yapıldı. CHP'li milletvekillerinin desteğe geldiği gruba polis müdahalede bulundu.

 

Müdahale sonrasında bir kişi başından yaralandı, polisin gazlı müdahalesinden etkilenenler oldu. Halk, Akay Kavşağı'nda toplanıp bir açıklama yapıldı.

 

Birleşik Haziran Hareketi'nden açıklamanın ardından yapılan açıklamada, "Yine geleceğiz" denildi.

 

HASTANEDE GÖZALTI

 

Meclis çevresindeki protestoda polis müdahalesiyle yaralanan HTKP MK üyesi Ercan Bölükbaşı ve FKF üyesi Nihat Aksoy tedavi gördükleri hastanede gözaltına alındı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü