Leonardo DiCaprio'nun annesinin tüyleri tartışma yarattı!

Oyuncu Leonardo DiCaprio'nun annesinin koltuk altındaki tüyleri almaması gündem oldu.
Leonardo DiCaprio'nun annesinin tüyleri tartışma yarattı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-01-07 14:28:15    

''History in Pictures' adlı Facebook hesabı, Leonardo DiCaprio'nun 1976 yılında çekilmiş küçüklük fotoğrafını paylaştı. DiCaprio'nun annesi Irmelin'in koltuk altındaki tüyleri almaması tartışma konusu oldu. Çoğu takipçi koltuk altındaki tüyleri almayan Irmelin'in iğrenç olduğu yorumunu yapınca, kadın ve erkeğin eşitliğini savunan kişiler, tıraş edilmemiş koltukaltı tüyleriyle poz verdikleri fotoğrafları paylaştı. 

Kadın vücudundaki tüyler neden bu kadar tartışma yaratıyor?

'Girls will be Girls' isimli kitabın yazarı Emer O'Toole 'Doğumdan itibaren sosyal olarak kadınlar tüylerinin görünür olmamasına ve kadınların tüylerinin pis ve iğrenç olduğu görüşüne şartlandırılıyor' diyor.

BBC'ye konuşan O'Toole kapitalizmi ve özellikle reklam kampanyalarını suçluyarak Gillette şirketinin kadınlar için ilk traş bıçağını 1915'te piyasaya sürdüğünü ve bununla kadınları vücut tüylerinin çirkin olduğuna ikna etmeye çalıştığını söylüyor.

O'Toole '50 yıl sonra şaşırtıcı bir biçimde başarılı oldular. Kadınsı olmak daha az tüye sahip olmak demekti ve kadın vücudunda çıkan tüyler alay ve utanç konusu oldu' diyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü