Leyla'nın ölüm nedeni belli oldu

''8-10 gün aç bırakıldığı için ölmüş.''
Leyla'nın ölüm nedeni belli oldu
2018-07-03 17:56:53   Güncelleme: 2018-07-03 20:58:15    

Ağrı Valisi Süleyman Elban ölü bulunan Leyla Aydemir ile ilgili açıklama yaptı. Valinin açıklaması şu şekilde:

Güneş yanığı olduğu tespit edildi. Çocuklar ilgili herhangi bir istismar tecavüz emaresi yok. Bu sabaha karşı yavrumuzun otopsisi tamamlandı. Cenaze saat 5'te kendilerin teslim edildi. Erken saatlerde yavrumuzun cenazesini defnettiler.

Gözaltı var bazı ipuçları var. Çalışmalar titizlikle devam ediyor. Aç bırakılması nedeniyle hayatını kaybettiği yönünde bulgular var. 8-10 gün aç bırakıldığı için ölmüş. Gözaltı sayısını şu an açıklayamıyoruz. Kaçırılma. Olay yeri daha önce defalarca bakılan bir yer. Havadan defalarda görüntüleri alındı. Adli tıp raporuna göre bir kaç gün önce oraya bırakılmış.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca olayla ilgisi bulunan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi. 4 yaşındaki Leyla’nın ölümünden sonra 1 kişi gözaltına alındı. Habertürk muhabiri Hakan Tunç gözaltına alınan kişinin bir kadın olduğunu belirtti.

Osmaniye'den Bezirhane köyüne gelen ve 'medyum' olduğunu iddia eden kadının köye gelip, Leyla'nın ailesine 'Kızınız burada, şurada' diyerek, yer gösterdiği öne sürüldü.

NE OLMUŞTU?

Ağrı'da 18 gün önce, Ramazan Bayramı'nın 1'inci günü ailesiyle ziyarete gittiği dedesinin köyünde kaybolan Leyla Aydemir'in (4) cansız bedeni bulundu. Leyla'nın cansız bedeni, Bezirhane köyüne yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkiindeki, dere yatağında yüz üstü suya atılmış şekilde bulunmuştu.

Dün gece yarısı otopsi işlemleri için Erzurum Adli Tıp Kurumu’na getirilen Leya Aydemir’in cenazesi, yapılan otopsinin ardından saat 03.30’da amcası tarafından teslim alındı. Erzurum’dan ambulansla Ağrı Devlet Hastanesi Ek Binası’ndaki morga götürülen minik Leyla’nın cenazesi, burada annesi ve babası ile yakınları tarafından karşılandı.

Bir saat kadar morgda bekleyen Leyla’nın cenazesi, Ağrı Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracıyla alınarak, Ağrı kent merkezindeki baba evine getirildi. Cenazeyi karşılayan yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Ardından cenaze, kaybolduğu merkeze 15 kilometre uzaklıktaki dedesi Zeki Aydemir’in yaşadığı Bezirhane köyüne götürüldü. Burada sabahın erken saatlerinde, minik Leyla’nın cenazesi gözyaşları ve ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.