Liseden açıklama: Olay penis, vajina değil!

Notre Dame De Sion Fransız Lisesi'nde 17 yıldır görev yapan öğretmen Melike Koçak öğrencilerin çıkardığı fanzinde penis, vajina kelimeleri geçtiği gerekçesiyle işine son verilmişti. O lise açıklama yaptı.
Liseden açıklama: Olay penis, vajina değil!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Öğretmen Melike Koçak açıklamasında, görevine son verilmesine gerekçe olarak, “Özgecan Aslan’ın katledilmesinden sonra bir grup öğrencinin katledilen kadınların ağzından yazdıkları mektupları okulun basmama eğilimi üzerine yazanların içerisinden kiminin kendi ismiyle kiminin rumuz kullanarak çizim ve yazılarını kendi kararları ve insiyatifleri ile tıpkı başka herhangi bir dergide yayımlamaya karar verebilecekleri gibi Tavuskuşu’nda yayımlamaları” sözlerini kullanırken, okulun, öğrencilerin bahsedilen içerikte yer alan 18 yaş üstü içeriği hazırlamalarından, kendisini sorumlu tuttuğunu söyledi.

Lisede penis ve vajina krizi

Okulun açıklaması

NDS yetkilileri ise, Melike Koçak’ın, dergi projesini okul yönetimine sunduğuna dikkat çekerek şunları söylediler: “Melike Koçak, Mart ayında, ‘öğrencilerle böyle bir dergi çıkarmak istiyoruz’ diye yönetime bir dilekçe verdi. Yönetim ‘olur ama, önce içeriğine bakalım’ dedi. İçerik incelendikten sonra, bir okul için uygun olmadığı Melike Koçak’a bildirildi. Birkaç ay sonra Haziran’da çalışma biraz daha genişletilerek, daha keskinleştirilerek yapılmış. Okul yönetiminden habersiz bir şekile öğrencilere dağıtıldığı görülünce de, öğretmenin 31 Ağustos’ta bitecek olan kontratının yenilenmeyeceği 2 ay önceden kendisine söylenmiş. Okulun politikası, öğrencilere objektif biçimde bütün bilgileri vermek ve kendi bakış açılarının oluşmasını sağlamaktır. Kadına şiddet gibi bir konuda öğrenciyi hassaslaştırmak önemli ama bunu çok dikkatli yapmak lazım, burada dozaj kaçmış.”

Derginin içeriğinde, cinsel organlarla ilgimli kelimeler, masturbasyon ve orgazma yönelik ifadeler ile küfürlü içerik yer alıyor.