Liseliye karakolda işkence!

Ankara’da 17 yaşındaki liseliyi göz altına alan polisin, gözaltında liseliye işkence yaptığı ortaya çıktı.
Liseliye karakolda işkence!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

25 Nisan günü gerçekleşen olayda 17 yaşındaki E.O.G polisin keyfi terörüne uğradı. Kızılay Kumrular Caddesi’nde bulunan sivil polisler, yine cadde üzerinde arkadaşını bekleyen 17 yaşındaki lise öğrencisi E.O.G’nin yanına gelerek “Sen bizim karşımızda niye ellerin cepte duruyorsun?” diye sordu ve Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolü yapmak istedi.

Sendika.org'un haberine göre polis şüpheli olduğu gerekçesiyle E.O.G’yi  gözaltına alırken, ters kelepçe uygulaması yaptığı öğrenildi. Sağlık kontrolü gerekçesiyle Gazi Hastanesi’ne götürülen, ancak sadece alkol testinden geçirilen lise öğrencisi daha sonra Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde resmi gözaltı işlemi yapılmazken, öğrencinin duruma tepki göstermesi üzerine polislerle öğrenci arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine polisler liseli öğrenciye saldırırken, öğrenciyi darp etti.

POLİSİN İLK UYGULAMASI DEĞİL

Hastaneye giderek darp raporu alan liselinin, vücudunda ve yüzünde şişlik ve morluklar olduğu gözlemlendi. Polisin bu ilk uygulaması olmazken, en son Vatan Emniyet’e yapılan saldırısı sırasında orada bulunan öğrenciler gözaltına alınmış ve işkenceye maruz kalmıştı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü