Lloyd Austin: Hamas kasıtlı olarak sivilleri hedef aldı, sadece Yahudi oldukları için sivilleri öldürdü

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarından sonra Doğu Akdeniz'e yönlendirme kararı aldığı USS Gerald R. Ford uçak gemisi grubunun bölgeye ulaştığını bildirdi.
Lloyd Austin: Hamas kasıtlı olarak sivilleri hedef aldı, sadece Yahudi oldukları için sivilleri öldürdü
2023-10-12 02:10:58   Güncelleme: 2023-10-12 02:10:58    

İsrail ve Hamas arasındaki savaşın beşinci gününde iki tarafta toplam ölü sayısının 2 bini aştığı açıklanırken, İsrail gece boyunca Gazze'yi vurmaya devam etti. İsrail Hava Kuvvetleri'nden onlarca uçak, Hamas varlığının yoğun olduğu belirtilen Gazze'nin El Furkan mahallesinde 200'den fazla hedef vurdu. 

AA'da yer alan habere göre, ABD Savunma Bakanı Austin ile ABD Genelkurmay Başkanı Charles 'CQ' Brown, NATO Savunma Bakanları Toplantısı için bulundukları NATO karargahında basın toplantısı düzenledi.

'Hamas kasıtlı olarak sivilleri hedef aldı, sadece Yahudi oldukları için sivilleri öldürdü' diyen Austin, Amerikalı ve diğer milliyetlerden sivillerin de saldırılarda öldüğünü belirtti.

Austin, İsrail'e destek verdiklerini ifade ederek, 'USS Gerald R. Ford uçak gemisi grubu Doğu Akdeniz’e varmıştır. Ayrıca ABD'nin bölgedeki savaş uçakları filosunu da genişlettik. ABD Savunma Bakanlığı gerektiğinde ilave askeri unsurları konuşlandırmaya hazırdır' dedi.

ABD'nin İsrail'e askeri yardımının dün gönderilmeye başladığını aktaran Austin, bunlar arasında hayati önemdeki mühimmatın da yer aldığını, Demir Kubbe olarak bilinen hava savunma sistemi için takviyede bulunduklarını bildirdi.

Austin, 'Diğer ülkeler gibi İsrail'in de kendini savunma hakkı vardır' diyerek, İsrail'e desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

ABD'nin en büyük uçak gemisi Gerald Ford

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) 'ABD'nin en büyük uçak gemisi Gerald Ford Doğu Akdeniz'e vardı. İsrail açıklarında ilerliyor' açıklamasını yaptı. CENTCOM'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

'USS Gerald R. Ford Uçak Gemisi Taarruz Grubu, bölgede gerilimi tırmanmak isteyen bir aktörü caydırmak amacıyla Doğu Akdeniz'e ulaştı. Bölgedeki kuvvetler arasında 8 saldırı ve destek uçağı filosuyla ABD Donanması uçak gemisi USS Gerald R. Ford (CVN 78) ve Ticonderoga sınıfı güdümlü füze kruvazörü USS Normandy (CG 60) ile Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyerleri USS Thomas Hudner (DDG 116), USS Ramage (DDG 61), USS Carney (DDG 64) ve USS Roosevelt (DDG 80) yer almaktadır. Bölgedeki mevcut savaş filolarını takviye etmek üzere ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-15, F-16 ve A-10'ların hızlı bir şekilde sahaya intikali de dahil olmak üzere ABD'nin bölgedeki, duruşunu artırma çabaları devam etmektedir.'