MAHİR ÜNAL: CHP MİLLİ GÜVENLİK SORUNUNA DÖNÜŞTÜ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal partisinin Muratpaşa Belediye Başkan adayı Gökçen Özdoğan Enç'in seçim çalışmalarına destek vermek için gittiği Antalya'da konuştu.
Mahir Ünal: CHP milli güvenlik sorununa dönüştü
2019-03-08 19:16:54   Güncelleme: 2019-03-08 19:16:54    

Ünal CHP için 'Kendi iç sorunlarını yönetemeyen Türkiye'nin sorunlarını çözebilir mi? Türkiye'de halen çöpü konuştuğumuz CHP'li belediyeler var. Şişli'de 19 aydan beri maaşlarını alamayan ve çöpleri toplanmayan bir yer varsa, çok ciddi bir sorun ve bu sorunu çözemeyen bir siyasi irade var demektir. Biz de kamuoyu araştırmaları rakamları görmek için değil, toplumsal ihtiyacı ve seçmen algısını ölçmeye yönelik. Bugün AK Parti ile ilgili icraat kapasitesini sorduğumuzda hiçbir vatandaş AK Parti'nin yapabilirliğiyle ilgili endişe yaşamıyor. CHP'li seçmene soruyoruz, kendi partisinin ülkeyi yönetemeyeceğini düşünüyor. CHP seçmeni, partisinin kendi iç çekişmelerinden rahatsız' dedi. 

'MİLLİ GÜVENLİK SORUNU'

Ünal konuşmasına 'CHP listelerinde Kandil'de konuşma yapan aday da gördük. Beka meselesi dediğimiz şey bütün dünyada milli meseleler söz konusu olduğunda o ülkenin siyaseti tek yürektir, bizde hariç. Muhalefet iktidara alternatiftir, düşman değildir. 15 Temmuz'dan sonra CHP öyle bir dil kullandı ki çok ağır ifadeler var. CHP, FETÖ yargılamaları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) götürüldüğünde önce hukuki bir altlık yaptı. CHP Türkiye'nin terörle mücadelesinde de Türkiye'nin yanında durmadı, yalnız bıraktı. AB ve ABD'ye Türkiye'yi şikayet etti. Suriye'de PYD'yi normal siyasi bir parti olarak gördü. CHP 'ne bekası' diyor. 15 Temmuz olmamış gibi, İskandinav ülkeleri gibiymişiz gibi konuşuyor. CHP son iki yılda aldığı pozisyonla milli güvenlik sorunu haline dönüştü' diyerek devam etti.