MALTEPE'DE OY SAYIMI YENİDEN BAŞLADI

31 Mart yerel seçimlerinin ardından AKP’nin talebi üzerine oyların yeniden sayılmasına karar verilen Maltepe'de, 1. ve 2. ilçe seçim kurulları tarafından yapılan sayımların iptal edilmesinin ardından sayıma yeniden başlatıldı.
Maltepe'de oy sayımı yeniden başladı
2019-04-15 13:16:42   Mettre à jour: 2019-04-15 13:16:42    

Dün AKP ve MHP'li sandık görevlilerinin tutanakları imzalamayı reddetmesi üzerine  iptal edilen 400 sandık ile kalan 170 sandıktaki sayım devam ediyor. 10 sandıktaki sayım tamamlandı.

Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları tarafından, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımların oy çokluğuyla iptal edilmesinin ardından yeniden oy sayımına başlandı.

İlçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılan sayımların geçerli olduğu ve yeniden sayımın yeni terminal kurulmadan ilçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılmasının kararlaştırılması sonrasında oy sayımı iki kurul tarafından yeniden başlatıldı.

Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları tarafından, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımlar (400 sandık) oy çokluğuyla iptal edilmiş, CHP ise karara itiraz ederek, Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının aldığı kararların tümden kaldırılmasını isteyerek sayım işlemi yapabilecek 100 ayrı terminal kurulmasına karar verilmesini talep etmişti.

YSK, itirazı görüşecek

YSK, Maltepe 1'inci ve 2'nci ilçe seçim kurullarının, bugüne kadar terminallerde yapılan tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararına CHP'nin yaptığı itirazı bugün görüşecek.

Maltepe'de oy sayımı yeniden başlarken, CHP'nin itiraz dilekçesi, Maltepe İlçe Seçimi Kurulu aracılığıyla YSK Başkanlığına gönderildi. Dilekçede, ilçe seçim kurullarının, yeniden sayım yapılan terminallerdeki sayımları iptal etmesi, terminallerin kapatılması ve yenisinin kurulmaması kararının hukuken yanlış olduğu belirtildi.

YSK, CHP'nin başvurusunu öğleden sonra görüşecek.