Mansur Yavaş'tan AKP milletvekili Alpay Özalan'a: Kasları beyninden fazla gelişmiş trol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bursa’da; 'Kasları beyninden fazla gelişmiş trol bir Milletvekili var. Benim sözlerimi kesmiş. Dedim ki 'asıl gündem seçim ve geçim. 14'ünden sonra İHA'lar, SİHA'lar tekrar görev alanına dönecek. Ama siz işsizlikle enflasyonla baş başa kalacaksınız. Gerçek gündem budur' dedi.
Mansur Yavaş'tan AKP milletvekili Alpay Özalan'a: Kasları beyninden fazla gelişmiş trol
2023-05-03 19:52:56   Güncelleme: 2023-05-03 19:52:56    

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa’da miting düzenledi. Mitinge, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Mansur Yavaş, bir mitingindeki İHA ve SİHA'lar ile ilgili sözlerinin AKP Milletvekili Alpay Özalan tarafından kesilerek 'Muhalefet misiniz? İşgal ordusu musunuz?' denilerek paylaşılmasına tepki gösterdi. Bursa'daki Millet İttifakı mitinginde konuşan Mansur Yavaş, AKP'li Özalan'a yönelik isim kullanmadan şunları söyledi:  

'Kasları beyninden fazla gelişmiş trol'

'TRT; 32 saat Sayın Cumhurbaşkanına, 32 dakika Sayın Kılıçdaroğlu'na fırsat veriyor. Bu şunu hatırlatıyor bana; hani Hz. Ömer'in mumu diye gelmiştiniz siz iktidara gelirken? Hani kamu kaynaklarınızı ayıracaktınız kişisel harcamalarınızdan, kişisel propagandalarınızdan? İşte bunun için yenileceksiniz. Devleti, ‘bizim’ diye düşünüyorsunuz. Devletimiz milletindir. Onda herkesin emeği vardır. O İHA'lar, SİHA'lar 90'lı yıllarda üretilmeye başlamış. Şimdi bu seviyeye gelmiş. Emek veren herkesten Allah razı olsun. O Anadolu gemisinin yapıldığı terane 72 yılında yapılmış. Ama eski iktidarlardan hiçbiri bunları siyasete alet edip parti propagandası yapmadı.

Bir Sayın Bakan da çıkmış diyor ki… Bir de, ‘Bunlar…’ Bunlar, ne demekse? 'Bunlar gelirlerse İHA'ları, SİHA'ları depolara kaldırır.' Önce sen Rusya'dan aldığın S400'leri niye hangara kapattın onun bir hesabını versene. Onun parasını millet ödedi.

Şimdi kasları beyninden fazla gelişmiş bir tane trol milletvekili var. Dün benim söylediğim bu sözü kesmiş, millete trollük yapacağım diye uğraşıyor. Dün dedim ki; 'Asıl gündem seçim ve geçim. 14'ünden sonra bunlar hep yerlerine gidecek. SİHA'lar yerine gidecek, İHA'lar yerine gidecek ve gemi tersanesine gidecek.' ‘Bunları’ diyor, ‘kapatacak.’ Altında bizim konuşmamızın devamını yayınlamamış. Diyoruz ki, evet bunlar seçimde kullanıldı, tekrar görev alanına dönecek. Ama siz; işsizlikle, aşsızlıkla, kiralarla, enflasyonla… Hepsi ile baş başa kalacaksınız. Gerçek gündem budur. Bunu unutmadan; asla ve asla başka gündeme kapılmayın.

Ve şunun da sözünü veriyoruz: Nasıl; 90'lı yıllarda üretilen İHA'lar, SİHA'lar şimdi geliştirilip bu hale geldiyse, bize düşen; o İHA'ları, SİHA'ları… Elimizde ne varsa bunları daha da geliştirip, sınırlarımızı tehdit edenlerin hepsine kim olursa olsun adı, hepsinin üzerine füze gibi yağmak için onları daha da geliştireceğiz. Şüpheniz mi var? Her seçim dönemi milliyetçi oluyorlar. Seçimlik milliyetçi. Seçim dönemi milliyetçi oluyorlar. E hani siz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almıştınız? Bir tanesini falan değil. ‘Her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık’ demediniz mi? Şimdi ne oldu? Seçim var değil mi?

Bir haber duyduk. İmralı’ya heyet göndermişsiniz. Evet, Sayın Genel Başkanımız anlatır belki. Ve utanmadan, ‘Bunlar Apo’yu çıkaracak, teröristleri çıkaracak’ diye propaganda yapıyorsunuz. Onları hapisten çıkaracak adam daha doğmadı, cezalarının tümünü çekecekler. Boş lafı boş verin. Siyasi af; ya 360 oy ile olur ya da Cumhurbaşkanı’nın imzası ile olur.'