Marjinal, ateist, inançsız, bu toprakların değerinden kopuk..

Recep Tayyip Erdoğan geleneksel muhtarla buluşma toplantısında Saray'da konuştu. Son günlerde ayyuka çıkan gerilimlere yönelik yanıt veren Erdoğan, 'Türkiye'de artık Kürt sorunu yoktur' dedi.
Marjinal, ateist, inançsız, bu toprakların değerinden kopuk..
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-04-09 00:46:33    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olağan hale gelen muhtarlar buluşmasında Saray'da konuştu. Son günlerde ayyuka çıkan gerilimlere yönelik yanıt veren Erdoğan, 'Türkiye'de artık Kürt sorunu yoktur' dedi. Erdoğan bölgeye yönelik politikalarındaki ısrarını sürdürürken, mezhepçilik yapmayı da unutmadı. Erdoğan Esad için '300 bin kişinin katili yalnızca mezhebinden ötürü mazur görülüyor' şeklinde konuştu.

Konuşmasının çoğunluğunu çözüm sürecine ayıran Erdoğan, klasik bir biçimde 'ateistlere' yüklendi. Erdoğan Kürt hareketini de kast ederek, 'Marjinal, ateist, inançsız, bu toprakların değerinden kopuk akımlar, çıkıp da bizim birbirimize olan muhabbetimizi yeniden tanımlayamazlar.' 

ERDOĞAN HDP'YE YÜKLENDİ

Erdoğan HDP'ye çatarken, son günlerde HDP'nin kendisine yönelik sözlerine şöyle cevap verdi:

'Bu ülkede siyaset yapmak istiyorlarsa, önce silahların gölgesinden kurtulacaklar. Her ne pahasına olursa olsun tek başımıza da kalsak bu ülkede çözüm süreci ile tesis etmeye çalıştığımız kardeşliğimizi sağlayacağız. Ancak kimsenin haksız bir muhattaplık kazanmasına, Kürt kardeşlerimizi zehirlemesine izin vermeyiz.

Bize başka türlü yaklaştılar, sonra arkamızdan neler yaptıklarını gördük. Eğer biz onların bu iki yüzlülüklerinin ardından biz farklı tepkiler verseydik Türkiye çözüm sürecini göremeyecektik. Soruyorum şimdi: 6-8 Ekim olaylarında sokağa kim davet etti? Şimdi utanmadan sıkınmadan Cumhurbaşkanı çözüm sürecinin karşısında diyorlar? Geriye dönüp bakarsanız, biz çözümün karşısında mıyız değil miyiz görürsünüz.'

ERDOĞAN ARINÇ VE DEMİRTAŞ'A CEVAP VERDİ

Erdoğan Arınç ve Demirtaş'a cevap vererek: 'Meselesi ikbal olanlar, koltuk olanlar, ucuz kahramanlık yapmasınlar. Birileri çıkmış hakkımda tek başıma kaldı diyor. Ya ben bu ülkenin Cumhurbaşkanıyım. Kendini bil, haddini bil, neslini bil' dedi.