Marmara'da deprem

İstanbul'da da hissedilen deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü ilk önce 5.9 olarak açıklanırken ardından 6.0 olarak revize edildi. Düzce'de eğitim-öğretime 1 gün ara verildi.
Marmara'da deprem
2022-11-23 04:14:58   Güncelleme: 2022-11-23 06:19:26    

Kandilli Rasathanesi verilerine göre depremin büyüklüğü 6.0 olarak ölçülürken merkez üssünün Düzce olduğu kaydedildi.

Düzce olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Edirne illeri ile ilçelerinde hissedildi.

Düzce Belediye Başkanı: Elektrikler kesik, şu ana kadar bize ulaşan ölüm ve yaralanma haberi yok

NTV yayınına bağlanan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, 'Çok şiddetli hissettik. Herkes sokaklarda, insanların evlerin dışında, az önce artçı bir deprem daha oldu. Ekiplerimiz dışarıda, tespit çalışmaları yapılıyor. Elektrikler kesik, şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma ve ölüm haberi yok. Deprem yönetmeliklerini uyguladık. Türkiye genelinde yapılan tatbikat Düzce’de de uygulandı.' açıklamasını yaptı. 

'Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamakta'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından, 'Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde deprem'n ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun. Ayrıca İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Eskişehir, Zonguldak, Sakarya, Bilecik, Bolu, Karabük, Bartın vilayetlerinde ekiplerimize herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. Panik ile atlama dışında 112'ye henüz bilgi ulaşmamıştır. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir.' bilgisini paylaştı. 

İmamoğlu: İstanbul’da AKOM’a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değil

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremin hiçbir vatandaşımıza zarar vermemiş olması tek dileğimiz. Geçmiş olsun. Merkez üssü Düzce olan ve tüm bölgede hissedilen depremde İstanbul’da AKOM’a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir. Depremin etkili olduğu tüm illerdeki gelişmeleri takip ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun.' paylaşımını yaptı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 'Hepimiz çok korktuk, çok endişelendik. Umuyorum ki hiçbir şekilde kayıp yaşamayız, geçmiş olsun.' ifadesini kullandı. 

NTV yayınına bağlanan DHA muhabiri Tezcan Solmaz, Düzce'de elektriklerin kesildiğini ve internet erişiminde sorunlar yaşandığını aktardı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 'AFAD verilerine göre saat 04.08’de Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun. İlimizde de hissedilen Düzce Gölyaka merkezli depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. An itibariyle ilimizdeki 112 ve AFAD merkezinize gelen herhangi bir olumsuz ihbar bulunmamaktadır. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.' paylaşımını yaptı. 

AFAD: An itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır

AFAD'ın resmî Twitter hesabından yapılan paylaşımda, 'Geçmiş olsun Düzce. Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz.' denildi.

Bakan Kurum: Ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum şu paylaşımı yaptı:

'Düzce merkezli deprem birçok ilimizde de hissedildi. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladı. Gelişmeleri takip ediyoruz. Allah memleketimizi korusun.'

SAĞLIK BAKANI KOCA: 22 YARALI VAR, 1 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde 22 kişinin yaralandığını, 1 kişinin durumunun ağır olduğunu duyurdu:

'04.08’de Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde şu anki durum: Düzce’de 22 yaralımız var, 1’inin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır. Şehre gerekli ambulans ve UMKE timi görevlendirmeleri yapılmıştır. Yeni bilgileri paylaşacağız. Geçmiş olsun.'

Soylu: 45 artçı deprem meydana geldi

Süleyman Soylu, bölgede 45 artçı depremin meydana geldiğini söyledi. 

Vehaber Menu