Marmaris'te yaşanan yangında mahsur kalan hayvanları hayvan hakları savunucuları kurtardı

Marmaris'te farklı noktalarda devam eden yangınla mücadelede 2. güne girildi. İçişleri Bakanı Soylu, gece boyunca karadan müdahalenin devam ettiğine vurgu yaptı ve yangının çıkış nedenine ilişkin de 'Yangının nasıl çıktığına dair bir şüpheli var' açıklamasını yaptı. Tarım Bakanı Kirişci ise 'Düne göre çok daha iyi durumdayız' dedi.
Marmaris'te yaşanan yangında mahsur kalan hayvanları hayvan hakları savunucuları kurtardı
2022-06-23 15:17:25   Güncelleme: 2022-06-23 15:17:25     © AA

MSB'den Marmaris'teki yangını söndürme çalışmalarına helikopter desteği
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Kuvvetlerine ait helikopterlerin Marmaris'te devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek verdiğini bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, 'Kara Kuvvetlerimize ait helikopterlerle Marmaris'te devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek sağlanmakta olup, 1 S-70, 1 AS-532 ve 1 CH-47 tipi helikopterlerimiz de yangına havadan müdahale etmektedir.' ifadeleri kullanıldı.

Kirişci: Düne göre çok daha iyi durumdayız

Tarım Bakanı Kirişci ve İçişleri Bakanı Soylu Marmaris'te yangın bölgesindeki incelemelerinden sonra açıklamalarda bulundu.
Kirişci şunları ifade etti:

'Soylu Bakanımıza destekleri için çok teşekkür ederim. Düne göre çok daha iyi durumdayız. Uluslararası yardım talebinde bulunmadık. Muğla'da yaklaşık 50 bin 500 hektarlık alanda yüreklerimiz yandı. Bakanlığımız bu konuda boş durmadı. İnşallah akşama doğru olumlu gelişmelerin olacağını bekliyoruz. Bu alanlar yeniden ağaçlandırılacak. Sabah, dün, bugün, burada tatil yapanlardan helallik istiyoruz. Yangın dolayısıyla 15-20 saniyeden bir hava aracı üzerimizden geçti. Bu yüzden helallik istiyoruz'

Soylu: Yangının nasıl çıktığına dair bir şüpheli var

İçişleri Bakanı Soylu ise, 'Tahliyenin hangi alanda olduğunu bakanımız belirtti. Geceden sabaha kadar karadan söndürme çalışmalarımız devam etti. Sabahtan itibaren de yeni ekipler dahil oldu. Bugün farklı bir şey var. İlk kez TSK envanterinde bulunan helikopterler de vazife başında. Geçen sene dünyanın en büyük yangınları ile karşılaştık. Nasıl mücadele edildiği biliniyor. Türkiye'nin basiretli bir duruşu devam etmektedir. Bulunduğumuz noktada siyaset devşirmedik. Sele gideriz, yanlış bilgi ile vatandaşı yanıtlamaya, nasıl kaos oluşturabilirim anlayışı ile karşı karşıyayız. Helikopter, hava aracı yok diye beyanda bulunanların ne yapmak istediklerini bilmiyorum. Biz kaç gündür kaç saat uyuduğumuzu bilmiyoruz. İnsanların emeklerine yazık. ara toplayacaksan git belediye otobüslerini tamir ettir. Dünden beri Cumhurbaşkanımıza sabahtan akşama kadar bilgi veriyoruz. Devlet en tepesinden en altına kadar her şeye hakim. Akşener laf üretiyor. Siyaseti tabansız hale getirmeyin. Gece görüşlü helikopterlerle ilgili, bu çok riskli bir iştir. Dünyada kaç yerde yapılmış bunu biliyorlar mı? Türkiye'yi aciz gibi göstermek, hakikaten doğru değil. Gece görüşlü helikopterler bugün yarın uçuşa başlayacak. Yangının nasıl çıktığına dair bir şüpheli var. Yakın zamanda paylaşacağız' dedi.
Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ikinci günde de sürüyor.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da çalışmaları takip etmek üzere bölgede.
Bölgede sabah saatlerinde hafif bir rüzgar olması, ancak öğleden sonra 15.00-20.00 saatleri arasında rüzgarın şiddetini artırması bekleniyor.


Yangında mahsur kalan kirpi ve kaplumbağayı hayvan hakları savunucuları kurtardı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangından hayvanlar da olumsuz etkileniyor.
Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda 21 Haziran'da henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın devam ediyor.
Bördübet Yedialar mevkisinde yangında mahsur kalan kirpi ve kaplumbağayı görerek kurtaran HAYBAP Ferdinand Hayvanlara ve Doğaya Ahbap Derneği üyeleri su ve yiyecek verdikleri hayvanları kafeslerle Değirmenyanı'ndaki Yangın Komuta Merkezine getirdi.
 


Kaplumbağa ve kirpi ile ilgilenen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ekip üyelerine duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.
HAYBAP Ferdinand Hayvanlara ve Doğaya Ahbap Derneği Yönetim Kurulu Derneği Başkanı Sibel Çakır, yıllardır afet alanlarında çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Marmaris'te Hisarönündeki yangınlarda çalışmalar yürüttüklerini belirten Çakır, 'Buradaki mağdur hayvanları kurtarma çabası içerisindeyiz. Birçok hayvana ulaşmayı başardık. Çok şükür hepsini hafif yaralı olarak kurtardık. Bir kirpi ve kaplumbağayı da kurtardık. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şu an için onlara bir isim vermedik. Çünkü onlar doğal hayatlarına tekrar dönecekler.' diye konuştu.
Çakır, çalışmalarının yangın bitene kadar devam edeceğini dile getirdi.