MB Başkanı Erkan, kendisi ve ailesi hakkındaki iddialara cevap verdi: Kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokuldu

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, babasının bir banka personelini işten çıkardığı, Merkez Bankası Sosyal Tesisi'ni kapattırıp çalışanlarını ailesinin emrine tahsis ettiği ve İzmir Özdere'deki kampı da depremden sonra sadece kendi kullanımına soktuğu iddialarına cevap verdi. Açıklamasında içeriklerine değinmediği iddiaların asılsız olduğunu belirten Erkan, 'Güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokuldu. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım' dedi.
MB Başkanı Erkan, kendisi ve ailesi hakkındaki iddialara cevap verdi: Kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokuldu
2024-01-19 01:23:46   Güncelleme: 2024-01-19 01:23:46    

Merkez Bankası (MB) çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikâyette bulunmuştu. Bozkurt, Erol Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini de öne sürmüştü.

DW Türkçe'ye konuşan bir banka yetkilisi, Ankara'daki TCMB Sosyal Tesisi'nin Hafize Gaye Erkan'ın talimatıyla tadilat yapılacağı bahanesi ile kapatıldığını, burada görev yapan aşçı ve garsonların tamamen Başkan ve ailesi emrine tahsis edildiğini ve Başkan Erkan ve ailesinin 2023 yılında deprem nedeniyle personele kapatılmış olan İzmir Özdere'deki kampı da kendilerine özel olarak kullandığını iddia etmişti.

Erkan, iddialara şu sözlerle cevap verdi:

'Gerekli yasal haklarımı kullanacağım'

'Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim.

Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.'