Medya katilini buldu! Köpekler kadını parçalayıp yedi yalanı..

Medyanın türcü anlayışı yine kendini gösterdi. Ölmüş halde bulunan kadının yakınında köpek ayak izlerinin yer alması birçok basın kuruluşunda köpekler kadını parçalayıp yedi şeklinde servis edildi.
Medya katilini buldu! Köpekler kadını parçalayıp yedi yalanı..
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

DHA'ya dayandırılan bir haberde "sanılan", "düşünülen", "iddia edilen" ifadelerine rağmen haberi birçok basın kuruluşu "Sokak köpekleri genç kadını parçalayıp cesedini yedi" şeklinde net bir ifadeyle verdi.
 

Medya katilini buldu ve cezalandırdı

Eyüp Kelebek’in DHA’da yer alan haberine göre, Batıkent Mahallesi Binay Sokak'taki villa tipi evlerin karşısındaki boş arazide  bir kadın cesedi gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Polisler hem cesedin hem de çantanın olduğu yerde köpeklerin ayak izlerinin bulunduğunu belirtti. Polislerin hiçbir  inceleme, otopsi sonucu olmadan kişisel olarak olayı yorumlaması basın kuruluşularında net bir ifadeyle sunuldu.

Hem başıboş hem sevimli

Birçok medya kuruluşunda sokakta yaşama savaşı veren hayvanlar için "başıboş" gibi türcü ibarelerin yer aldığı ve sokaklardan toplatılmaları için hedef gösterildiği biliniyor. Aynı medya kuruluşlarında aynı hayvanlar için haberler bir anda "üşüyorlar, sahip çıkalım" eksenine de dönüyor.

Emniyet Müdürlüğü'nün tavrı da aynı:  Başıboş sokak köpekleri

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Erinç Pütün adlı kadının ölümüyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada ceset üzerinde ateşli silah ya da kesici alet izinin olmadığını belirtti. Açıklamada şöyle denildi:

"14.03.2015 günü sabah saatlerinde Batıkent mahallesinde boş bir arsa içerisinde bulunan  cesedin 1980 doğumlu E.P  isimli kadına ait olduğu, ceset üzerinde yapılan ilk inceleme neticesi herhangi bir ateşli silah veya kesici alet yaralanması tespit edilmediği, ölümün başıboş sokak köpeklerinin saldırması neticesi gerçekleştiği değerlendirilmekle birlikte, Konu hakkındaki soruşturma devam etmektedir."