MEHMET AYVALITAŞ DAVASINDA GERGİNLİK!

Haziran Direnişi sırasında 2 Haziran'da Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi'nde TEM yolunda arabanın çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüyle ilgili davanın altıncı duruşması bugün görülüyor.
Mehmet Ayvalıtaş davasında gerginlik!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İleri'den Rıfat Doğan'ın haberine göre Mehmet Ayvalıtaş davasının altıncı duruşması öncesi aile ile özel güvenlik ve polis arasında yaşanan gerginlikte Ali Ayvalıtaş fenalık geçirdi. Sabah saatlerinde adliyede alınan yoğun güvenlik önlemi kapsamında kimlik kontrolü yapıldı. Ayvalıtaş'ın yakınlarına zorluk çıkartıldı. Bu esnada aile bireyleriyle özel güvenlik arasında bir tartışma başladı.

Baba Ali Ayvalıtaş bu duruma tepki gösterdi. Bu tartışma yaşanırken koridorun diğer tarafında başka bir gerginlik yaşandı. Bir sivil polisin aileden birini yumrukladığı görüldü.

Gerginlik sırasında polisin aile bireylerine jopla müdahale ettiği görülürken Ali Ayvalıtaş fenalık geçirdi. Dışarda ise toplanan bir grup ile polis arasında arbede yaşandı ve polis tazyikli su biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Duruşmanın şuan başladığı belirtiliyor.