Melih Gökçek: Mustafa Tuna resmen vatandaşın gözünde bizi hırsız ilan etmiş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde aylık 30 bin TL olan hafriyat gelirlerinin, kendi döneminde aylık 15 milyon TL'ye çıktığını ifade etti.
Melih Gökçek: Mustafa Tuna resmen vatandaşın gözünde bizi hırsız ilan etmiş
2018-10-03 16:31:24   Güncelleme: 2018-10-03 16:31:24    

Melih Gökçek, Mustafa Tuna'ya sert tepki gösterdi. Gökçek'in Twitter üzerinden verdiği yanıt şöyle:

'Bugün Sn. Mustafa Tuna attığı bir twitte ve bir tv'de yaptığı konuşmada, aylık 30 bin TL olan hyafriyat gelirlerinin 15 milyon TL'ye ulaştığını yazarak resmen vatandaşın gözünde bizi hırsız ilan etmiş.

'Cevap vermezsem, bu suçlamayı kabul etmiş olacağım. Verdiğim cevabın bir nefsi müdafaa olduğunu parti yönetimimin anlayışla karşılayacağı ümidiyle, konuyu detaylı olarak anlatmak isterim.

'Bu rakam Tuna'nın yalanıdır. Benim öğrendiğime göre Tuna zamanında dört aylık toplam hasılat tamı tamına 22 milyon 300 bin TL'dir. Yani ortalama aylık 5.5 milyondur. Şimdi... Bu hesapta Tuna'nı en büyük kurnazlığı hasılatı yazarken masrafı gizlemesidir.'

'Belediyenin topladığı 22 milyon TL, hafriyatın en yoğun olduğu aylardır. Önümüzdeki sonbahar ve kış aylarında bu hasılatın 1/4'ünü bile toplamak zordur. Bir yıllık sürede toplanacak para taş çatlasa 35 milyonu (hadi mübalağa edelim 40 milyonu) ancak bulacaktır.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü