Melih Gökçek: Özhaseki uydurma raporlar hazırlattı, beni televizyondan çektiler

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Melih Gökçek seçim döneminde televizyonlara çıkmasının AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki ve danışmanı Faruk Acar tarafından engellendiğini söyledi.
Melih Gökçek: Özhaseki uydurma raporlar hazırlattı, beni televizyondan çektiler
2023-08-19 18:45:39   Güncelleme: 2023-08-19 18:45:39    

TV100'den Fuat Uğur'a konuşan Melih Gökçek, 'Başkan adaylığı dâhil göreve hazır' olduğunu ifade etti. 

Uğur'un yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Mansur Yavaş sizin aday olmanızdan mı korkuyor?

Benim kendisi ve faaliyetleri hakkında tüm bilgilere sahip olduğumu biliyor. Sosyal medyada yaptığım mücadele, açıkladığım belge ve bilgiler ortada. Geçen seçimlerde, Sayın Özhaseki aday olduğu sırada televizyonlarda onun hakkında anlattıklarım oylarını ciddi oranda düşürdü.

Bunu nasıl anladınız?

Bu bilgi Kemal Kılıçdaroğlu aracılığıyla Levent Gök tarafından Sinan Aygün’e söylendi. Levent Gök’ün 'Yahu bu Melih Gökçek bir konuştu bizim Mansur Bey'in 4 puanını götürdü' dediğini bana Sinan Aygün anlattı. Ama bu programlara devam edemedim çünkü beni televizyonlardan çektiler.

Nasıl yani? Kim çekti Başkan sizi televizyonlardan?

Sayın Özhaseki çekti. Daha doğrusu kendisinin danışmanlığını ve kamuoyu araştırmalarını yürüten ANAR şirketinin başındaki isim olan Faruk Acar. Benim konuşmalarımın Özhaseki’nin desteğini 18 puan aşağıya düşürdüğüne dair uydurma raporlar hazırlayıp Sayın Cumhurbaşkanı’na sunmuşlar. (Burada bir NOT düşeyim. Melih Bey bir kayıt düşmemesine rağmen Faruk Acar’la ilgili bazı diyalogları yazmamayı tercih ettim.)

Çok ilginçmiş Başkan, hakikaten şaşırtıcı. Bugüne gelirsek Başkan, siz yeniden aday olmayı aklınızdan geçiriyor musunuz?

Ben hiçbir zaman 'Adayım ya da aday değilim' demem. Hep söylediğim gibi, Cumhurbaşkanımız bize hangi görevi verirse onu yerine getiririz. Bu belediye başkan adaylığı da olur, başka bir görev de. Ama bu arada SÜRPRİZ BİR İSİM de çıkarabilir Sayın Cumhurbaşkanımız.

Eski Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar’ın adı geçirildi geçenlerde. Sayın Akar bambaşka bir mesleki alanda. Artık belediye başkanlığı ilgili dallarda uzmanlığı ve mesleki tecrübeyi de gerekli kılıyor.

Ben ilçe belediyesini sayarsak tam altı dönem belediye başkanlığı yaptım. Rekor bende. Sorunları bilen bir ismin aday olması gerekir. Bir kere belediye başkanları ilk beş yıl işi öğrenirler, sonraki beş yıl başarırlar. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu bunun üstüne bir de belediye başkanlığı dışındaki işlerle uğraştılar. Şehirleriyle hiç ilgilenmedikleri için İstanbul ve Ankara bu hale geldi.

Peki, son bir soru. Oğlunuz, şu anda AK Parti Ankara Milletvekili olan Osman Gökçek geçen gün Keçiören belediye Başkanı Turgut Altınok’u ziyarete gitti. Epey de bir görüştüler. Bu görüşme sizinle onun arasındaki buzları eritme görüşmesi ve bir istişare toplantısı olarak nitelendi. Öyle mi?

Hayır, Osman Ankara Milletvekili olarak seçim öncesi Keçiören’de de çalışma yaptı ve bir teşekkür anlamında Turgut Altınok’u ziyarete gitti. Başka bir anlamı yok.

'Melih Gökçek ne istiyor'

Yukarıdaki sohbetten siz şüphesiz bir sonuç çıkarabilirsiniz. Ama benim bu konuşmanın üzerine yapabileceğim en ileri yorum şu:

Ankara’nın en uzun süreli Belediye Başkanı olan Melih Gökçek cevaplarından da anlayacağınız üzere 'Başkan adaylığı dâhil göreve hazır' olduğunu ifade ediyor ve diğer olası adaylar hakkında tek kelime etmemeyi tercih ediyor. Ama söylediklerinden yaptığım alt okumalarda bu göreve hâlâ talip olduğunu anlıyorum. Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sürpriz yapma potansiyelinin de farkında ve bir açık kapı bırakmayı da tercih ediyor.