Melih Gökçek'in banka kartları bloke edildi, mal varlığına ihtiyati haciz konuldu

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’e yönelik ihtiyati haciz kararı alındığı öğrenildi. Bir dönem Gökçek’in davalarını takip eden avukatının, 2.5 milyonu bulan avukatlık ücretini alamadığı gerekçesi ile ihtiyati haciz kararı talebini kabul eden mahkeme, Gökçek’in tüm taşınır ve taşınmaz varlıklarına haciz konulmasına karar verdi.
Melih Gökçek'in banka kartları bloke edildi, mal varlığına ihtiyati haciz konuldu
2024-09-21 02:35:13   Güncelleme: 2024-09-21 02:35:13    

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, uzun yıllar Melihh Gökçek'in avukatlığını yapan İstanbul Barosu’na üye Esennur Ezgi, avukatlık ücretlerini alamadığı iddiasıyla yargıya başvurdu. 

Davada 7 yıl sonra karar verildi. İstanbul 12. Asliye Hukuk Mahkemesi, avukat Esennur Ezgi’nin ihtiyati haciz talebini kabul etti. Karara göre, faizi ile 2.5 milyonu bulan avukatlık alacağı için ihtiyati haciz talebinin kabulüne verildi.

Habere göre, dün çıkan kararın infazı için İstanbul İcra Müdürlüğü yetkilendirildi. İhtiyati haciz kararı üzerine 55 ayrı bankaya yazı gönderildi. İstanbul 34. İcra Dairesi tarafından, Melih Gökçek’in iki ayrı bankada kartına bloke konuldu. Melih Gökçek'in avukatı Fatih Atalay ise yapılan haczin usulsüz olduğunu, İstinaf ve Yargıtay yolunun açık olduğunu ve bu aşamada ihtiyati haciz kararına itiraz edeceklerini bildirdi.

Atalay, mal kaçırma şüphesi olmadığı halde ihtiyati haciz kararı veren hâkim hakkında da Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) şikâyette bulunacaklarını belirtti.