Memleket Partisi milletvekili adaylığından çekilen Cem Saygı rakam yükseltti: 20 bin lira teklif ettiler

Geçtiğimiz günler adaylıktan çekilmesi için kendisine 5 bin TL teklif edildiğini açıklayan Memleket Partisi milletvekili adayı Cem Saygı kendisine 20 bin TL teklif edildiğini açıkladı. Sunucu Neriman Dengiz, 'Saygı'yı programa çıkarmamamız yönünde Memleket Partisi Genel Merkezi’nden talimat geldi' dedi
Memleket Partisi milletvekili adaylığından çekilen Cem Saygı rakam yükseltti: 20 bin lira teklif ettiler
2023-04-17 02:05:15   Güncelleme: 2023-04-17 02:08:40    

Milletvekili adaylığından çekildiğini açıklayan dans videosuyla gündem olan Memleket Partisi Zonguldak milletvekili adayı Cem Saygı, katıldığı bir yayında istifa etmesi için parti yöneticileri ve partisinin milletvekili adayları tarafından istifaya zorlandığını, tehdit edildiğini ve kendisine para teklif edildiğini öne sürdü.

Memleket Partisi’nin Zonguldak Milletvekili Adayı Cem Saygı, Kanal Z yayında istifa süreciyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sunucu Neriman Dengiz, Saygı’yı programa çıkarmamaları yönünde Memleket Partisi Genel Merkezi’nden talimat geldiğini ancak kulak asmadıklarını ifade etti. Saygı da istifa etmesinin arkasında Genel Merkez olduğunu öne sürerek, 'istifa ettikten sonra yüzme bakmadılar' dedi.

Saygı, istifa ettiğini açıklamasının ardından konuk olduğu Z TV canlı yayınında tehdit edildiğini ve 20 bin TL para teklif edildiğini söyledi. Saygı, 'Ben para talep etmedim, onlar bana para teklif ettiler. İlk başta yok dedim. Sonra ısrar ettiler. 'Kabul etmezsen savcılıkla uğraşırsın' dediler' ifadelerini kullanan Saygı, 'Bunlar bana 20 bin lira para teklif ettiler. Dediler ki: 'Sen çekil, biz seni ilçe başkanı yapacağız, yönetim kurulu üyesi yapacağım.' Ben gidip imza attım, sonra kimse yüzüme bakmadı' sözlerini sarf etti.

Ne olmuştu?

Memleket Partisi'nin 14 Mayıs seçimleri için aday listesindeyer alan Cem Saygı, Zonguldak'tan 5. sıra aday olduğu resmi olarak açıklanmış, Saygı'nın adı partinin resmi internet sitesindeki listede de yer almıştı.

Saygı'nın gençlerle bir aradayken yüksek sesli müzik eşliğinde yaptığı dans gösterisi sosyal medyada gündem olmuş, görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından Memleket Partisi Genel Merkezi'nin konuyla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenilmişti.

Geçtiğimiz günlerde ise Saygı, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında istifa süreciyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş; Saygı, kendisinin 'zorla istifa ettirildiğini ve istifa etmesi için 5 bin TL teklif edildiğini' açıklamıştı.