'Merhaba' deme kültürünü yaymak için etkinlik! Merhabanızı Nasıl Alırdınız ?

Günümüzde, özellikle büyük şehirlerde kaybetmeye başladığımız değerlerimizi hatırlatabilmek için Zincirlikuyu İsov Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir etkinlik düzenleniyor. Okul Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü ve Rehberlik Servisi işbirliği i
'Merhaba' deme kültürünü yaymak için etkinlik! Merhabanızı Nasıl Alırdınız ?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Bir ‘merhaba’ ile başlar iletişim ve bu merhabanın altında devam eder insan ilişkileri. Farsça kökenli bir kelimedir ve anlamı ‘benden size zarar gelmez’ demektir. Bir iyi niyet göstergesidir. Karşımızdaki kişinin bize yaklaşmasını sağlar. Sohbeti başlatır, kalpteki sevgiyi açığa çıkartır sıcak bir merhaba. ‘Merhaba’ demek için illaki karşımızdaki kişiyi tanıyor olmamız gerekmiyor oysa. Asansörde karşılaştığımız insanlara, markette tanımadığımız kasiyere, bindiğimiz otobüsün şoförüne merhaba demek bir insanlık vazifesi, insandan insana bir değer göstergesi.

 

SELAMLAŞMA DEĞERİNİ KARAKTERLERİNE DAHİL ETMELİLER

İşte bu günlerde, tam da bu değeri yaşatmak amacıyla Zincirlikuyu İsov Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir etkinlik düzenleniyor. Okul Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü ve Rehberlik Servisi işbirliği ile yürütülen ‘Merhabanızı Nasıl Alırdınız ?’ projesinde amaç, öğrencilerde ‘merhaba’ deme kültürünü yaymak ve bu değeri korumak.
 Kulüp öğrencileri ve arkadaşları proje kapsamında, merhabanın faydalarının yazılı olduğu el ilanlarını okul içerisinde daha önce hiç tanışmadığı öğrenci arkadaşlarına dağıtıyor ve merhabanın önemini anlatıyor. Projenin bir de İnstagram hareketi var. Anlattıkları arkadaşlarından, kendilerinin de tanımadıkları kişilere merhaba dedikleri anlarını,  #merhabanizinasilalirdiniz etiketiyle İnstagramda paylaşmalarını istiyorlar. En çok beğeni alan fotoğrafı sürpriz bir hediye bekliyor.
Projeyle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Atilla ALTUNTAŞ ‘Öğrencilerimizin yaşantı yoluyla selamlaşma değerini karakterlerine dahil etmeleri, bu davranışın kalıcı olması açısından bizim için önemliydi. Ayrıca yaptığımız çalışmaların günümüz şartlarına uygun olmasını ve öğrencilerimizin bu yolla dikkatlerini çekmeyi önemsiyoruz. Kaybetmeye yüz tutan insani değerlerimizi korumak da okul kurumu olarak en asli vazifelerimizden. Bütün bunları aynı ortamda değerlendirebildiğimiz bir proje oldu. ’ dedi. ALTUNTAŞ, bundan sonra da gençlere hitap eden bu tarz projeleri destekleyeceklerini ve projede emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.