Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında döviz kuru rekor tazeledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini 100 baz puan daha indirdi. Politika faizi, yüzde 15'ten yüzde 14'e düşürdü.
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında döviz kuru rekor tazeledi
2021-12-16 09:07:25   Güncelleme: 2022-03-24 08:06:53    

Bankanın faiz kararı sonrasında dolar/TL kuru 15,15 seviyesinden 15,66'ya kadar tırmanırken Euro/TL kuru ise 17,15'ten 17,60'lara çıktı.

BDDK: TL cinsinden verilen kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli talimatlar verildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Merkez Bankası'nın faiz kararını açıkladığı dakikalarda yaptığı yazılı bir açıklama ile, Türk Lirası cinsinden verilen kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesi için gözetim ve denetimi altındaki kuruluşlara talimat verdiğini açıkladı.

Quote Message: Bireysel veya tüzel müşterilere Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontrollerin azami seviyede oluşturulması hususunda Kurumumuz, gözetim ve denetimi altındaki kuruluşları talimatlandırmıştır. Söz konusu talimatlarımız kapsamında gerekli inceleme ve değerlendirmelerimiz devam etmekte olup, tespit edilen aykırılıklar hakkında gerekli idari işlemler tesis edilmektedir

Bireysel veya tüzel müşterilere Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontrollerin azami seviyede oluşturulması hususunda Kurumumuz, gözetim ve denetimi altındaki kuruluşları talimatlandırmıştır. Söz konusu talimatlarımız kapsamında gerekli inceleme ve değerlendirmelerimiz devam etmekte olup, tespit edilen aykırılıklar hakkında gerekli idari işlemler tesis edilmektedir