Merve Dizdar: Kadın olmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz, bu konuda bir konuşma yaptım

Dizdar, 76. Cannes Film Festivali'nde 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü aldı.
Merve Dizdar: Kadın olmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz, bu konuda bir konuşma yaptım
2023-05-29 18:20:57   Güncelleme: 2023-05-29 18:20:57    

Oyuncu Merve Dizdar, Cannes'daki konuşması için 'Kadın olmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz, ben de bu konuda bir konuşma yaptım' dedi.

Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki rolüyle 76. Cannes Film Festivali'nde 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü kazanan Merve Dizdar, ödül sonrası yaptığı konuşmada Türkiye'de mücadele eden kadınları selamlamış ve iktidara yakın isimler tarafından eleştirilmişti. 

Diken'in Reuters'dan aktardığı habere göre Dizdar, birtakım kesimler tarafından hedef gösterilmesiyle ilgili 'Doğduğum ülke, buradaki kadınlar, hepimizin bir mücadelesi var, bu burada ve dünyanın her yerinde mevcut. Kadın olmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz ve ben de bu konuda bir konuşma yaptım' ifadelerini kullandı.

'KUTUPLAŞMIŞ BİR TÜRKİYE'YE DÖNDÜ'

'Cannes’daki en iyi aktris, ikinci tur seçimin olduğu gün kutuplaşmış bir Türkiye’ye döndü' başlığıyla verilen haberde, 'Dizdar, hem hayranlarının tebrik kutlamalarıyla hem de sert eleştiriyle karşılaştı. Bu durum ülkedeki aşırı kutuplaşmayı gözler önüne seriyor' değerlendirmesi yer aldı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü